ZEZ: BRIO ~ promocija albuma "Acid Cock"

Najdugovječniji zagrebački free jazz noise sastav Brio u KSET-u će promovirati novi, treći album Acid Cock koji je u travnju 2014. izašao za talijanski Long Song Records. Tako se ovaj izvrsni duo kojeg čine braća Gordan i Neven Krajačić našao u društvu velikana eksperimentalne scene poput Marca Ribota, Elliota Sharpa, Petera Evansa kao i mnogih drugih koji se nalaze na ovoj uglednoj diskografskoj kući.

Petnaest godina postojanja je iza Bria te dva DIY albuma iz 2005. At The Playground i What We Got Ourselves Here is a Problem in Communication koji su zasluženo dobili izvrsne recenzije američkog free jazzera Eugenea Chadbournea na allmusic.com.

Želi li generacija Y znati za Brio morat će svoje poglede odmaknuti od ekrana laptopa, tableta i smartphoneova jer oni nemaju Facebook stranicu, niti će ju imati. Dapače, Facebook je cenzurirao reklamnu kampanju albuma jer sadrži neprimjerenu riječ. Čak i kvalitetnim pretraživanjem po search engineima nećete izvući puno informacija o njima.

Oni koji pripadaju slovima starijih generacija sjetit će se njihovih nastupa na Žedno Uho i N.O. Jazz festivalima, sjetit će ih se uz Petera Brotzmana, Matsa Gustafssona, Zu, The Chicago Underground Duo, The Ex, Mathewa Shippa i druge. Znat će njihove performanse koji se opisuju kao kiša meteora koja uništava sve pred sobom, dinamični intenzitet od laganog povjetarca do lavine, ekspresionizma, atonalnosti Arnolda Schoenberga, serijalizma Antona Weberna i ulogu tišine poput one u glazbi Johna Cagea.


Karte možete kupiti u pretprodaji u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i KSET-u (Unska 3) po cijeni od 25 kn ili na dan koncerta po cijeni od 35 kn. Ulaz se otvara u 20h.

Broj karata je ograničen na 200.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

koncert, experimental, jazz