ZEZ: Sonic Diptych (5. ZG JAM)

Zavod za eksperimentalni zvuk u suradnji s udrugom JazzArt u sklopu petog ZG JAM-a (Zagreb Jazz Appreciation Month) predstavlja...

Sonic Diptych  

Ivan Kapec - gitara
Borko Rupena - bubnjevi

Ovaj projekt izrastao je iz želje za traženjem nekih posve novih i drugačijih zvukova i soničnih slika. Instrumentalni asketizam električne gitare i akustičnog bubnja stvara neposredno i trećeg, prikrivenog člana banda – tišinu ili sonični vakum. Balansirajući između čiste ekspresije, tišine, forme, emocija i tempa, ovaj se dinamični duo često prepušta neistraženom i nepoznatome. Tako će se na glazbenoj paleti pronaći nekoliko različith smjerova u kojima će ovaj dinamični 'diptih' interpretirati neke od jazz standarda, upuštati se u free improvizacije te predstavljati i autorske kompozicije. Ukoliko ste spremni poći na putovanje bez poznatog odredišta i bez granica, mogli biste se lako pronaći u bogatstvu novih melodija i boja kojima ovaj dvojac pokušava oslikati platno koje se ne može opipati.

Ulaz se otvara u 20h, koncert počinje u 21h a karte možete kupiti na ulazu po cijeni od 10kn. Studentima je ulaz besplatan (ponesite iksice).

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

koncert, jazz, free