Neozbiljni Pesimisti + Lobotomija

Ovog proljeća nam u KSET ponovno dolazi somborski ansambl od čak devetero članova zvan Neozbiljni pesimisti. Momci koji su već jednom posjetili KSET, a  sve nas oduševili odličnim nastupom na Brucošijadi FER-a. Situacija je prilično optimistična, jer nam "pesimisti" nakon nastupa u Francuskoj, Švicarskoj, Poljskoji regiji, dolaze u KSET najaviti svoj treći album. Posljednji singl „Nema više povratka na staro“ objavili su prije nekoliko dana, a nedugo prije toga su izbacili i singl „Dobro došli u Švedsku“ kojim su naišli na odlične reakcije publike. Svojim "ANTI GLOBAL ETNO PANKOM" izludit će vam noge i glasnice, a grla širom otvoriti.

Neozbiljni pesimisti postoje još od 2001. godine, a iza sebe imaju već 2 albuma, posljednji pod nazivom "Omladinci, kud' ste pošli?" objavili su 2012. godine. Svoj stil sviranja opisuju kao anti-global-etno-punk, a mogli bismo tu smjesu začiniti i sa malo ska i reggae obilježja. Nastupi im odišu pozitivnom energijom, te veselim i ritmičkim dionicama koje mame osmjeh na lice, premda su im tekstovi dosta kritički nastrojeni. Neozbiljni pesimisti su 2011. godine svoje djelovanje proširili i na inozemstvu, a posebno su primjećeni u Poljskoj u koju se iz istog razloga često vraćaju.

Prije „pesimista“ atmosferu će zagrijati Lobotomija, još jedan bend iz JEBOTON kolektiva. Dečki koji briju da sviraju punk, ali ustvari imaju violinu. Znaju se od malih nogu, a zajedno odrastaju u ritmu melodic-punka, kako oni tako i njihova glazba. Do sada su odradili popriličnu količinu nastupa po Hrvatskoj i Sloveniji, a trenutačno rade na novom albumu pa im je i broj svirki svojevoljno kompresiran.

Neozbiljni pesimisti i Lobotomija priredit će nezaboravnu feštu 17. 4. u KSET-u, a na vama je da odlučite želite li biti dio nje.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 30kn moći ćete kupiti u Dirty Old Shop-u (Tratinska 18) i na šanku kluba KSET (Unska 3). Na ulazu će koštati 40kn. (Više informacija o početku pretprodaje uskoro)

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

koncert