Listener

Po prvi puta američki indie trio Listener, predvođen Danom Smithom predstaviti će se zagrebačkoj publici u klubu KSET. Dan svoju glazbu voli opisivati kao "talk music" dok je neki nazivaju i "spoken word". Riječ je o glazbi koju ćete teško pronaći na radijskim frekvencijama, s provokativnim tekstovima koji će zaokupiti vaš um i s Danovom ekspresijom koja s nevjerojatnom lakoćom prenosi energiju i emocije na slušatelja.

Listener je nastao 2007. godine  kao solo projekt Dana Smitha, a bazirao se na underground hip-hopu. Tada je izdao i svoj prvi album "Ozark Empire". S vremenom sve je više radio na svojem projektu "Talk music", a uskoro mu se pridružio i Christin Nelson  njegov dugogodišnji prijatelj.Vrijeme je pokazalo kako je to bio odličan spoj, te su zajedno izdali album pod nazivom "Return to Struggleville " na kojem su se nalazile i neke pjesme s prvog albuma, ali ovaj put odsvirane u navedenom duu. Počeli su se razvijati, putovati, nastupati po kućama, klubovima, pjevali su, vikali i svirali i na kraju krajeva i živjeli zajedno "na cesti". Počeli su sve više surađivati, skladati, eksperimentirati i njihov trud je procvjetao. Već sljedeće 2008. godine kreću raditi na albumu "Wooden Heart" koji je pokazao kako je Danov "spoken word" i Nelsonova glazba idelana kombinacija. Jednostavno su nadopunjavali jedan drugoga. Pjesme su radili u hodu te su tako npr. pjesmu "House on Fire" napisali neposredno prije prvog izvođenja na jednom glazbenom festivalu. Album "Wooden Heart" objavljen je tek je 2010., a sluštalji su u u kratkom roku prepoznali o čemu se tu radi i zavoljeli uradak. Ipak, možda malo više od ostalih istaknule su se pjesme "Wooden heart" i "Falling in love with glaciers".

Na snimanju novog albuma 2012. godine im se pridružuje i treći član benda, bubnjar Kris Rochelle, Nelsonov prijatelj. Zajedno su počeli pisati, skladati, snimati, izvoditi i stvarati glazbu koja se počela još više mijenjati i razvijati. Zajedno objavljuju svoj treći album "Time is machine", kombinirajući čvrsti, glasni i distorzirani rock zvuk s primjesima ambijetalnog i eksperimentalnog post-rocka.

 Listener tako danas čine tri najbolja prijatelja koji svoje emocije, strahove, nadanja i izazove pretaču u glazbu koju energično i uspješno prenose na publiku.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 40kn mogu se kupiti u ponedjeljak na dan koncerta do 21:00h. Na ulazu (nakon 21:00h) će cijena karte iznositi 60kn.


Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

koncert