ZEZ: Satelliti (Bolzano, Italy) + Kramar Zaibatsu (Zagreb, Croatia)

Iz glavnog grada provincije južni Tyrol, Bolzana dolazi nam još jedan od onih talijanskih sastava koji će nas oduševiti svojom svježinom kao što je to učinio Zu ili Mombu. Marco Dalle Luche na klavijaturama i Andrea Polato na bubnjevima stvaraju glazbu koju je nemoguće staviti u kalup, ali moguće je reći da svoje utjecaje vuče iz post-Miles fusion jazza, kraut i space rocka, a mantričnu repeticiju iz ljubavi prema technu.

Nastali su 2010. i snimili svoje live improvizacije te kasnije izdali to pod imenom Im Magen Des Kosmos. Kada je prošle godine izašao novi album osjetilo se kako je prvi tek upoznavanje dvaju umjetnika i istraživanje prostora, jer Transister je zasigurno jedan od najinteresantnijh albuma snimljen prošle godine. S time se slaže i ugledni webzine The Quietus koji u određenim krugovima nosi epitet vrata Glastonburya. Oni su na svoju listu top albuma iz 2013. Transister stavili na 44. mjesto ispred Tamikresta, Matane Roberts, My Bloody Valentinea, Janelle Monae i mnogih drugih.

Neither one of the pair seems like a leader, tracks instead feeling like the culmination of a symbiotic relationship, the result of three years of improvisation and experimentation. It stamps on your chest as much as it transports your headspace, a brilliant, high-impact meld of the physiological and the psychedelic.

Nick Southall – The Quietus

 
Old and new, acoustic and electric, combine to create a sound that draws from traditional call-and-response structures, early electronic rock from the likes of Can and Suicide and the best of the jazz fusion era.


Bruce Lindsay – All About Jazz


Prije Satellita live act odsvirat će Kramar Zaibatsu, jedna polovica Far Go Tradersa. Prošle godine izbacio je album Dark Enlightenment koji jekaleidoskop zvukova, šumova i ritmova. Njegove pjesme su poput toka misli, jedina konzistentnost im je konstantna promjena.

Karte za koncert možete nabaviti u pretpodaji u KSET-u i Dirty Old Shopu po cijeni od 45 kn, na ulazu karta će koštati 60 kn. Studenti uz predočenje važeće X-ice na ulazu kluba kartu mogu kupiti po cijeni od 35 kn, ove karte ne mogu se kupiti u pretprodaji. Ulaz se otvara u 20h.

 

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

koncert, experimental