ZEZ: Fire! + Duur Druyd

FIRE!

Mats Gustafsson, Johan Berthling i Andreas Werliin.

Dobro poznata supergrupa skandinavske eksperimentalne jazz scene vraća se u Zagreb. Prošle godine mogli smo ih čuti u Žednom Uhu, a u međuvremenu su izbacili novi album (without noticing) koji je izašao za Rune Gramoffon. Za to vrijeme je Fire! Orchestra, čija je Fire! jezgra, iskočila početkom ove godine albumom Exit na eminentnim top listama najboljih albuma 2013.

Mats Gustafsson, saksofonist koji je vjerujemo obilježio proteklo desetljeće avangardne jazz scene, vraća se na KSET-ovu binu nakon osam godina izbivanja kada nas je počastio nastupom uz talijanski sastav Zu.

Johan Berthling basist je rodom iz Stockholma, aktivan od devedesetih na švedskoj free sceni. Poznat je iz grupe Animes, LSB (Ljungkvist-Strid-Berthling), a proteklo desetljeće najaktivniji sa svojim sastavom Tape.

Andreas Werliin, bubnjar je s debelim iskustvom na već spomenutoj sceni. Znamo ga iz sastava Wildbirds & Peacedrums kojeg čine on i njegova životna partnerica Mariam.

 

Duur DRUYD

Prije Firea zasvirat će nam novi projekt iz Druydove šume. Duur su zapravo Dubravko Lapaine i Ivan Uravić, njihova se glazba stavlja u kalup world musica iako njena mističnost, meditativnost i magija zvuči kao da se radi o world musicu nekog drugog planeta. Du je zasigurno jedan od najcjenjenijih didgeridoo svirača na zemlji, a Ur izuzetan istraživač harmoničkih mogućnosti gitare, nepravilnih ritmova i harmonijskih pejzaža.

 

Karte za koncert možete nabaviti u pretpodaji u KSET-u i Dirty Old Shopu po cijeni od 65 kn, na ulazu karta će koštati 80 kn. Studenti uz predočenje važeće X-ice na ulazu kluba kartu mogu kupiti po cijeni od 50 kn, ove karte ne mogu se kupiti u pretprodaji. Ulaz se otvara u 20h.


Broja karata je ograničen na 200

avangarda, jazz, koncert