Trobecove Krušne Peći + Brujači

Jedna od najbolje čuvanih tajni hrvatske rock glazbe - Trobecove Krušne Peći. Legendarni avangardni post punk bend prvi puta dolazi u KSET iako je tek nekoliko godina mlađi od njega.

Bend je osnovan 1981., te se svojom marginalnom glazbom i grotesknim nastupima izdvaja kao alternativa novom valu koji je vladao mainstream rockom 80-ih. Usporedimo li događanja u New Yorku, mogli bismo reći da su uz Sexu bili zagrebački No Wave. Čvrsti funk groove, punk etika, tjeskobna atmosfera, free jazz uleti saksofona i provokativni tekstovi savršena su formula da ovaj bend ostane zauvijek zapamćen u povijesti hrvatskog rocka. 1987. bend koji je zbog svojeg provokativnog imena, kontroverznih tekstova i glazbe koja nije za svačije uši nailazio na barijere tadašnje vlasti, prestao je s radom.

Danas, 30 godina stariji, ponovo okupljeni, još uvijek su jednako svježi, intrigantni, bizarni i drski. Njihovo posljenje izdanje, S mukom žvaču trubadurov vrat, box set je kompletnog snimljenog materijala. Sastoji se od duplog vinila s materijalom snimljenim u studiju  Boruta Činča izdanim na kazeti 85 nakon razilaženja benda i dva CD-a na kojima su i izdanja Ta Krvava Prošlost (Live iz Kopra), live snimka s Muzičkih Bijenala u Zagrebu '83 i demo snimka iz Karlovca. Na CD-u se nalazi i video snimka nastupa iz ljubljanskog kluba K4. Materijal možete preslušati na bandcampu.

U KSET-u će im se pridružiti kultni zagrebački noise rock bend 90-ih Brujači. Kroz dva desetljeća bend se odvojio od ove ladice u koju smo ih upravo stavili, te se izvrsno suočio sa svakim glazbenim žanrom u koji su krenuli. Ono što spaja sve faze Brujača, karakteristični je zvuk koji s godinama evoluira i britki humor koji se proteže njihovim tekstovima.

Karte možete kupiti u pretprodaji u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i KSET-u (Unska 3) po cijeni od 35 kn. Na ulazu karta će koštati 45 kn, a ulaz se otvara u 20h.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

avangarda, koncert, post