Artcoustic : Nina Romić + Mark Mrakovčić

Novonastali program Artcoustic prethodnog je mjeseca započeo dvodnevnim festivalom i promocijom kompilacije „Bistro na rubu šume“ čijem je opusu doprinijela i Nina RomićUpravo je ona ta koja nam u KSET sa svojim bendom dolazi sljedeća, a pridružit će im se i mladi kantautor Mark Mrakovčić zajedno sa svojim bendom.

I ovog puta predstavljamo jednog mladog umjetnika koji će u galeriji KSET-a izložiti svoje radove. Diplomirani student Akademije Likovnih Umjetnosti, David Lovrić izložiti će svoju mapu stripova. Već je 2006. godine održao svoju samostalnu izložbu u galeriji Booksa, a jedan svoj strip album, „Godina gunđanja“ objavio je u časopisu Q. Trenutno objavljuje strip „Akademija čuda“ (prema scenariju Božidara Trkulje) u časopisu Modra Lasta.


Nina Romić je mlada zagrebačka kantautorica koja svojim melankoličnim i psihodeličnimskladbama s primjesima folka svakim danom osvaja sve više obožavatelja. Nakon izlaskadrugog albuma „Ptice“osvojila je većinu top listi glazbenih ostvarenja za 2012.godinu  te je tako postala

jednom od najcjenjenijih mladih kantautorica ovih prostora. Zajedno sa četveročlanim bendom pružit će nam intimnu i toplu atmosferu u KSET-u sada kad nam zima već lagano kuca na vrata.

Bend čine Petar Cvahte na bubnjevima, Ivica Antunović na bass gitari, Frederic Lanz na klavijaturama i harmonici te Nina Romić na svojoj elektroakustičnoj gitari. http://www.youtube.com/watch?v=JoulMNSX0K0



Na stage će se u pratnji svog benda popeti i Mark Mrakovčić. Mark također dolazi iz Zagreba te je pjevač i gitarist nekadašnje skupine Scroll. U KSET nam dolazi s klavijaturistom Ivanom Vondračekom i bubnjarom Tonijem Mrakovčićem.  Riječ je o skupini koja voli koketirati s mnogim različitimžanrovima poput folka, bluesa, popa, elektronike te čak i s glazbom iz crtanih flmova. Jednostavnije rečeno: Mark je mrak!
http://www.youtube.com/watch?v=lILeK1lQJEw

koncert