Artcoustic : Bistro Na Rubu Šume

Artcoustic je novi program KSET-a koji se ne zaustavlja samo na glazbenoj umjetnosti već je
upotpunjuje s likovnom te u istom trenutku budi sva ljudska osjetila. Pomalo zbunjeni?
Nema potrebe, riječ je o programu koji će barem jednom mjesečno uz minimalno dva
kantautora predstaviti i radove mladih likovnih umjetnika visokog potencijala. Bilo da vam je
primarni razlog dolaska neki od kantautora ili pak nova izložba u galeriji KSETa, nema brige,
od 20:00 do ponoći naći će se vremena za sve. Brinulo se tu i o vremenskim uvjetima tako da
će se za sve one zimogrozne i(li)prehlađene u ponudi šanka pronaći više od 15 različitih vrsta
čajeva iz Kuće zelenog čaja, a za one hrabrije sličan napitak obogaćen klinčićem i cimetom.
Usudite se stoga zaviriti u nešto drugačiji KSET koji će tim danima biti ipak nešto mirniji,
udobniji i intimniji.


Na prvom Artcousticu promovirat ćemo kantautorske kompilacije  „Bistro na rubu šume“, a u
galeriji KSET-a svoje radove predstaviti će mlade Agata i Apolonija Lučić koje su ujedno i
autorice vizuala Artcoustica.  


Želite li poslušati što danas nudi nova regionalna glazbena scena, obavezno navratite u
zagrebački KSET, 22. i 23. 11. (petak-subota) na dvodnevni festival 'ekipe' okupljene pod
imenom 'Bistro na rubu šume' koja se na regionalnoj sceni pokazala kao primjer uspjeha
promocije vlastite glazbe na istinski nezavisan i iskren način.


U dva dana na pozornici KSET-a izmjeniti će se čak 16 izvođača koji iako različitih žanrova i
stilova imaju zajedničko jedno: bez zadrške stvaraju glazbu koju vole međusobno se
podržavajući! Danas se oni nalaze na kompilacijama 'Bistro na rubu šume' (za sada ih je tri, a
u planu su još dvije') kao dokaz da je kvalitetna glazba u ovoj regiji i dalje živa.  


Agata i Apolonija Lučić, dvije mlade maturantice srednje škole primjenjene umjetnosti i
dizajna, nakon što su osmislile kompletan vizual Artcoustica, izložit će i ostatak svojih radova
u KSET-u. Neke od njihovih radova ste već imali priliku vidjeti u Šibeniku na Terraneu u
sklopu eko-art natječaja gdje su njihovi radovi bili uvršteni u 15-ero najboljih. Također, ove
mlade dame oslikale su i zid recepcije na Motovun Film Festivalu, a u glazbu su se upustile
oslikavši cover novog albuma benda Krešo i Kisele Kiše.


LINE UP:

Petak:
>Zvonimir Varga
>Erna
>Seine
>Auguste
>Miki Solus
>U pol' 9 kod Sabe
>Punčke

Subota:
>Elephant & The Moon
>Črni pes
>Ana Rački (specijalna gošća)
>Mika Male
>Žen
>Drvored
>Svemir
>Čudnoređe

http://bistronarubusume.bandcamp.com/

'Bistro na rubu šume' otvoren je i za vas - dođite u KSET, slušajte glazbu i postanite dio nove glazbene scene! Koncerti oba dana počinju u 20 sati, a cijena ulaznice je 20 kuna jednodnevna ili 30 kuna festivalska.

Elephant & The Moon
Pjesme Elephant and the Moona žive u zadimljenim podrumskim barovima, gdje stari klavijaturist hrapavim glasom pjeva jazz posljednjim gostima koji još nisu utopili sve svoje brige. Sjede u borama muškarca koji sjedi u dineru kraj autoceste usred ničega i razmišlja gdje još može pobjeći od sebe. Tuguju zajedno sa ženom koja ne može zaspati jer ju bude isprekidani otkucaji slomljenog srca...

Črni pes
Črni pes je nastao kao projekt za preživljavanje Kristijane Čerti Blagus. Nakon što je dobila novu priliku za život, odlučila je istu dati svojim pjesmama koje su stvarane par desetljeća. Pjesme su mozaik i pejzaž, kolaž i ulje njezina života. Suprug Marko Blagus se pridružuje projektu čvrsto i odlučno kao nezamjenjiv član Črnog pesa. U pojedinim pjesmama Črni Pes pokazuje vrlo drsko srednji prst svim onim mrcinama koje pojma nemaju o ljudskoj stvarnosti, a stavljeni su u poziciju dušebrižnika nacije po mnogim načelima ovog prokletog i prezrenog modela.

Ana Rački (specijalna gošća)
U svom premjernom nastupu, ekipi iz „Bistroa“ pridružit će se jedno potpuno novo i nepoznato ime - Ana Rački. Iako nema snimljenog izdanja te se niti ne nalazi na kompilaciji, ova mlada autorica pod utjecajem Bon Ivera, Laure Marling, Angel Olsen odsvirat će mali ali slatki repertoar i vjerujemo oduševiti svekoliko pučanstvo!

Mika Male
Mika Male su alternativni rock sastav iz Zagreba. Osnovani su 2000. godine. Njihova intimna poetika isprepliće se s kompleksnim glazbenim aranžmanima, a glavna snaga leži u međuigri glazbe i teksta koji se međusobno prožimlju i ne daju jednostavno razdvojiti. Oni vas uvlače u svoj svijet atmosferičnošću izvedbe. Njihove pjesme prožimaju i preuzimaju tako da na trenutak zaboravite gdje ste...

ŽEN
ŽEN je posljedica malo vjerojatnog sudara nekoliko ekscentričnih kometa koji se, obzirom da statistika laže najviše na svijetu, ipak desio 2009. godine. Ta galaktička pojava razvijala se, galamila, cvilila, skupila mnoga iskustva, prošla kroz razne faze zvukovnog izražavanja, promijenila puno boja i naučila letjeti. Bend se poigrava s rodnim stereotipima, preskače i spaja granice audio-vizualne umjetnosti a pritom putuje na valovima najugodnijih frekvenci s dvoglasovnom, a ponekad i troglasnom porukom utopljenom u progresivno poigravanje između električne gitare, bas gitare, bubnjeva i sintisajzera pojačanih DIY efektima.

Drvored
Drvored je vokalno/instrumentalni sastav sasvim slučajno okupljen u Zagrebu 2010. godine. Osmero glazbenika okupljenih oko jednokratnog projekta već je nakon par zajedničkih probi odlučilo nastaviti s radom i djelovati kao bend. Njihova muzika je mješavina šarma francuskih šansona i energije balkanske nostalgije koja je često prožeta brzim ritmovima i promjenama raznih glazbenih pravaca. Do sada je Drvored svirao na raznim festivalima i u klubovima po Hrvatskoj i izvan nje...

Svemir
Svemir je bend osnovan 2011. godine nakon što frontmenica i kantautorica Zvonka Obajdin oko sebe okuplja glazbenike s kojima 2012. snima album ''Svemir'' - prvijenac kojim su osvojili veoma dobre kritike i naklonost publike. Glazba 'Svemira' je mješavina americane, rocka, bluesa i countrya, a Zvonka Obajdin kroz svoje pjesme kronološki priča priče o kraju jedne, nekad sretne ljubavne priče, koja kako prolazi vrijeme, odlazi na tužniju i tamniju stranu - s ipak ponekim trenucima sreće...

Čudnoređe
Čudnoređe je kantautor širokog stilskog kalibra koji troši glazbenu municiju gađajući sjecišta ludosti i mudrosti u tvojoj glavi. Pokazuje ti kako izgleda kad zabranjena ljubav između trubadurstva i cabareta eskalira u lascivno flertovanje. Navlači te na ozbiljnost kojoj se možeš srdačno smijati i humor koji tjera na razmišljanje. Dozvoljava si bezobrazit se s 'fuj, govno!', kad neki kažu 'vidi, zlato!' i umišljat da 'ima nečeg', gdje neki kažu 'ne vidim ništa'. Iako se pritom osjeća luđački divno, na mahove osjeća da je spreman za dijagnozu. Tada zna da je zdravo prilagođen na bolesno društvo. I spreman predati zdravu energiju onima koji je žele primiti.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

koncert