Artcoustic : Bistro Na Rubu Šume

Artcoustic je novi program KSET-a koji se ne zaustavlja samo na glazbenoj umjetnosti već je
upotpunjuje s likovnom te u istom trenutku budi sva ljudska osjetila. Pomalo zbunjeni?
Nema potrebe, riječ je o programu koji će barem jednom mjesečno uz minimalno dva
kantautora predstaviti i radove mladih likovnih umjetnika visokog potencijala. Bilo da vam je
primarni razlog dolaska neki od kantautora ili pak nova izložba u galeriji KSETa, nema brige,
od 20:00 do ponoći naći će se vremena za sve. Brinulo se tu i o vremenskim uvjetima tako da
će se za sve one zimogrozne i(li)prehlađene u ponudi šanka pronaći više od 15 različitih vrsta
čajeva iz Kuće zelenog čaja, a za one hrabrije sličan napitak obogaćen klinčićem i cimetom.
Usudite se stoga zaviriti u nešto drugačiji KSET koji će tim danima biti ipak nešto mirniji,
udobniji i intimniji.


Na prvom Artcousticu promovirat ćemo kantautorske kompilacije  „Bistro na rubu šume“, a u
galeriji KSET-a svoje radove predstaviti će mlade Agata i Apolonija Lučić koje su ujedno i
autorice vizuala Artcoustica.  


Želite li poslušati što danas nudi nova regionalna glazbena scena, obavezno navratite u
zagrebački KSET, 22. i 23. 11. (petak-subota) na dvodnevni festival 'ekipe' okupljene pod
imenom 'Bistro na rubu šume' koja se na regionalnoj sceni pokazala kao primjer uspjeha
promocije vlastite glazbe na istinski nezavisan i iskren način.


U dva dana na pozornici KSET-a izmjeniti će se čak 16 izvođača koji iako različitih žanrova i
stilova imaju zajedničko jedno: bez zadrške stvaraju glazbu koju vole međusobno se
podržavajući! Danas se oni nalaze na kompilacijama 'Bistro na rubu šume' (za sada ih je tri, a
u planu su još dvije') kao dokaz da je kvalitetna glazba u ovoj regiji i dalje živa.  


Agata i Apolonija Lučić, dvije mlade maturantice srednje škole primjenjene umjetnosti i dizajna, nakon što su osmislile kompletan vizual Artcoustica, izložit će i ostatak svojih radova u KSET-u. Neke od njihovih radova ste već imali priliku vidjeti u Šibeniku na Terraneu u sklopu eko-art natječaja gdje su njihovi radovi bili uvršteni u 15-ero najboljih. Također, ove mlade dame oslikale su i zid recepcije na Motovun Film Festivalu, a u glazbu su se upustile oslikavši cover novog albuma benda Krešo i Kisele Kiše. 


LINE UP:

Petak:
>Zvonimir Varga
>Erna
>Seine
>Auguste
>Miki Solus
>U pol' 9 kod Sabe
>Punčke

Subota:
>Elephant & The Moon
>Črni pes
>Ana Rački (specijalna gošća)
>Mika Male
>Žen
>Drvored
>Svemir
>Čudnoređe

http://bistronarubusume.bandcamp.com/

'Bistro na rubu šume' otvoren je i za vas - dođite u KSET, slušajte glazbu i postanite dio nove glazbene scene! Koncerti oba dana počinju u 20 sati, a cijena ulaznice je 20 kuna jednodnevna ili 30 kuna festivalska.

Zvonimir Varga
Pjesme Zvonimira Varge pršte ljubavima i emocijama, onom ljepotom proživljene senzibilnosti, romantikom trubadura koji je spreman i svoj život dati za ljubljenu ženu, fascinacijama malih stvari i fikcijskim maštarijama. On se hrabro suočava između nelogičnosti ove šašavoće društvenog sistema i potisnutih osjećaja čovjeka zarobljenog u kontradikcijama na emotivan način.


Erna
Erna Imamović je poznato ime hrvatske kantautorske scene premda tek priprema svoj album prvijenac. Posebno se istakla singlom "Poput sna", a nastupila je prošle godine i na Terraneo festivalu. Žanrovski se Erna u svojim pjesmama dotiče pop-rocka, jazza, a i tradicionalne glazbe, te je izvrsna interpretatorica sevdaha. Lajtmotiv njezinih pjesama je uglavnom ljubav, bila ona rezervirana za drugu osobu, ljude, život ili svijet kao takav.

Seine
Seine nastaje kao projekt Ivana Ščapeca još u srednjoj školi. Nakon dvije godine mu se pridružuje Tena Rak. Početkom 2011. izdaju prvi album „2007-2009“, a prethodila mu je zbirka pjesama "Moje pjesme, moji snovi." Krajem iste godine ulaze u finale HrdemoKluba, demo natjecanja u organizaciji Hrvatske Radiotelevizije, i sudjeluju na njihovoj kompilaciji. Trenutačno pišu nove pjesme i drže koncerte.

Auguste
Kreativni dvojac - Ivana Lulić i Gordana Marković, djevojke čije ćete glasove upamtiti čim ih prvi put čujete, a čije će vam se melodije još danima nakon svirke motati po glavi i tjerati vas da se pitate - odakle sad ovo? Službeno je duo osnovan prošle godine iako su Ivana i Gordana puno ranije prepoznale jedna u drugoj isti senzibilitet prema akustici. Glavne karakteristike njihove glazbe su ogoljena akustika, bilo na gitari ili klaviru, i žensko dvoglasje. Iza njih je aktivna koncertna godina po zagrebačkim prostorima i Terraneu.

Miki Solus
Kantautor, filozof, čovjek, kozmopolit, marginalac, svemir za sebe, Miki Solus kombinira kantautorski izričaj s ironijom, govorom ulice, izopačenim humorom i još nekim elementima izražavanja iz bitničko-anarhističke tradicije. Iz pjesama se cijedi minimalizam, usmjerenost na poruku, bezobrazluk samog autora koji odbija povinuti se konvencionalnim trendovima, tako da se ne moramo bojati da će sutra Solus pisati za Tonija Cetinskog.

U pol' 9 kod Sabe
U pol' 9 kod Sabe sedmeročlani su bend osnovan u zagrebačkom stanu njihove basistice Sabe. Odatle i naizgled neobično ime ovog benda čiji smart indie pop okuplja sve više ljudi na koncertima klubova i festivala kao što su Medika, Tvornica, Cest is d'best, VOX, L-fest... Bend koji od svojih prvih dana ima epitet aktivističkog spoj je različitih marginalnih/manjinskih pozicija i kao takav odlučio je opjevati do sada neispričane priče - duhovite i melodiozne songove žanrovski određene na raskrižju indie popa i cabareta.

Punčke
Kako se ne žele ograničavati na samo jedan glazbeni pravac, Punčke danas u svojim pjesmama kombiniraju različite utjecaje i stvaraju drugačiji zvuk od onoga što je bilo u početku benda, a publika ih često opisuje kao indie-pop bend s primjesama Nirvane, Televisiona, Joy Divisiona, Patti Smith i drugih. Ove mlade dame su spojile "The White Stripes" minimalizam, vokalno suglasje, iskrenost i direktnost u liričkom inspirativnom ključu - sasvim dovoljno reprezentativno i dobro!


Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

koncert