ZEZ: Tarana Duo (New York, USA) + Chui (Zagreb)

Tarana je projekt bubnjara i peruksionista Ravisha Momina formiran 2003. godine. Glazba Tarane svodi se na interakciju između trombona i bubnjeva popraćenu atmosferama i beatovima elektronske glazbe. Ritmički se ponajviše oslanjaju na ritmove Sjeverne Afrike, te Bliskog i Dalekog Istoka. Oba studijska albuma Climbing the Banyan Tree iz 2004. i Miren iz 2007. izvrsno su prihvaćeni od strane kritike.

- Add Momin's agility and distinctive percussive accents and the outcome is a high-spirited and genuinely refreshing set, free from old-fashioned exotic affectation. Radiating through the music is a sure sense that the trio were totally committed to this project, and derived real enjoyment from it. That transmits.-
Julian Cowley (The Wire-UK)

Impozantan popis glazbenika s kojima je Ravish svirao seže u sve kutke zemaljske kugle, a niže imena od free i avangardnih jazz glazbenika, preko eksperimentalnih hip hopera Dalek, sve do planetarno popularnih izvođača poput Shakire. Na trombonu je Rick Parker, dobitnik ASCAP-ove nagrade za najboljeg mladog kompozitora 2004./2005. godine, čija je lista glazbenika suradnika još impresivnija, a sadrži imena veličine George Bensona.

 

Chui

Jedini predstavnici domaćih snaga na prvom ZEZ-u su intergalaktički space jazz duo Chui o čijim nastupima već godinu dana bruji cijeli Zagreb. Dolaze nam u netipičnoj postavi jer se standardnim članovima Toniu Starešiniću na klavijaturama i Đuri Dobraniću na bubnjevima, pridružuje i Vojkan Jocić na saksofonu. Glazba koju sviraju mješavina je toliko stilova da, kako bi Horvi rekao, prestaje biti fuzija i postaje glazba Chui. Izvrsni glazbenici dobro poznati zagrebačkoj publici iz raznih projekata (Mangroove, At Ease, Groovy Cakes, Less Then A Minute, Beat Busters...) vode vas kroz avanturu od jazza do drum'n'bassa.

Karte za koncert možete nabaviti u pretpodaji u KSET-u i Dirty Old Shopu po cijeni od 35 kn, na ulazu karta će koštati 50 kn. Studenti uz predočenje važeće X-ice na ulazu kluba kartu mogu kupiti po cijeni od 30 kn. Ulaz se otvara u 20h, a koncert počinje u 21h.

Broja karata je ograničen na 200

 

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

jazz, koncert