Demonstrator : And The Kid / Lolita

Demonstrator 2013./2014. počinje sad!

Prvu večer, u utorak 12.11. predstavljamo zagrebačku alt rock četvorku AND THE KID i indie/pop/rock trojac LOLITA iz Koprivnice.

AND THE KID svoju glazbenu priču započinje idejom braće Starkija i Malog za stvaranjem autorske glazbe, a nakon prvotnih akustičnih pokušaja dvojac se oblikuje u kvartet. Zvuk benda oblikuju Starkijeve melodične gitarističke dionice te kompleksan, ali „groovy“ način Miochevog sviranja bas gitare. Frontmen Mali kroz svoje tekstove govori o ljudskom otuđenju, socijalnim problemima i kapitalizmu, a kroz vrijeme, najjači adut benda postaju silovite i spontane svirke pred publikom. Početkom 2013. dotadašnjeg bubnjara Gorana mijenja Pavle, koji u bend donosi novi, radikalniji i virtuozniji zvuk. Nakon brojnih koncerata (Kset, Sax, Tvornica, Praćka, Autsajder, Prostor Do, Terraneo itd.), bend se odlučuje za snimanje prvog albuma koji će nositi naziv „Factories“.

LOLITA
"Koprivnička Lolita je superslatki indie-core trojac koji se itekako previše naslušao onoga najslađega od američkog undergrounda osamdesetih i devedesetih, svu tu melodičnu slackeriju dobro internaliziravši i izbacivši je vani u obliku vrlo lijepih i poletnih pjesama." (potlista.com)
Bend je nastao krajem kolovoza 2010. godine, a čine ga 3 člana - Antonio Hanžek (bubanj), Karlo Cmrk (bass) i Ivan Grobenski (gitara, vokal). Nekoliko su puta nastupili u Koprivnici (gdje svakako treba izdvojiti nastupe u Galeriji Koprivnica) te u Rijeci (klub Place; Tunel), u Zagrebu (Tvornica, Mali Pogon, ''Kud baš u srijedu'' festival; Močvara w/Felon i The Marshmallow Notebooks), varaždinskom Rogozu (Vlasta Popić + Lolita) i Umagu (Indirekt fest. w/Shoot me Wendy, The Orange Strips). Početkom 2011. godine snimljen je i Lolitin prvi EP s 8 autorskih pjesama koji je moguće downloadati putem interneta, a početkom 2013. godine snimljen i prvi LP, koji je izašao u petom mjesecu iste godine u nakladi RockLive promotiona. Bandovi koji su najviše utjecali na našu glazbu su Dinosaur Jr., R.E.M., Husker Du, Fugazi, fIREHOSE, Mega City Four, the dB's, Joy Division, Soul Asylujm, Uncle Tupelo itd...

Za one koji ne znaju, Demonstrator je KSET-ov program koji pokušava pronaći i publici predstaviti manje poznate, zanimljive bendove. Krenulo je od toga da su bendovi morali biti "demo", ali danas, i zbog diy pristupa je teško to točno odrediti pa se u programu nađe bendova koji su par puta svirali do onih koji imaju snimljen album. U jednoj večeri će nastupati dva do tri benda, oko 45min, a svirke će se održavati jednom mjesečno. Nastupe bendova ćemo snimati audio + video(static) i moći će dobiti sve sirove snimke, a jednu stvar(koju bend odabere) može dobiti obrađenu. Ove sezone neće biti glasanja publike, ali svaki bend koji nastupa ima priliku biti odabran za nastup na glavnom stage-u Brucošijade FER-a, 2014. godine.

Prijave su otvorene i svi zainteresirani bendovi se mogu javiti na facebook profil "Demonstrator KSET" ili na mail adresu demonstrator@kset.org

Ulaz se otvara u 20h, cijena ulaznice je 10kn.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).



koncert