The Kandinsky Effect (Paris, New York)

Na drugom ZEZ-u ugostit ćemo trojac The Kandinsky Effect čiji posljednji album Synesthesia dobiva hvalospjeve jazz kritike diljem svijeta. Začeti su na kozmopolitskoj jazz sceni Pariza, rasli su na američkim cestama, a na njih su utjecale i moderne struje elektronske glazbe. Trenutno su bazirani u Parizu i New Yorku. Caleb Dolister na bubnjevima zadužen je za čvrsti groove koji dominira njihovom glazbom, iza suptilne elektronike i bas gitare stoji Gaël Petrina, a tu je i saksofonist Warren Walker. Njihova glazba je timski rad u kojoj se dominacija instrumenta prebacuje kao lopta u Barceloninoj tika taka igri. Granice jazza brišu dotičući, osim elektronske glazbe, rock i hip hop.

 

Magazin The New York City Jazz Record primjećuje veliki utjecaj drum'n'bassa na The Kandinsky Effect. Calebovo sviranje uspoređuju s izlomljenim ritmovima Aphex Twina (čije pjesme ponekad sviraju u jazz interpretaciji), pritom zvuk analogne sinteze postižu pedalboard efektima kroz koje provlače bas gitaru, ali i saksofon. The Kandinsky Effect je sastav koji se jednako sviđa ljubiteljima jazza i eksperimentalne glazbe kao i ljubiteljima drum'n'bassa i modernih struja u elektronskoj glazbi.

 

- Synesthesia is an inventive album, a relatively rare example of an egalitarian mix of acoustic and electronic sounds. The Kandinsky Effect manages this tricky combination with confidence, crafting music that stimulates the brain and the dancing shoes simultaneously. -

allaboutjazz.com

 

Karte za koncert možete nabaviti u pretpodaji u KSET-u i Dirty Old Shopu po cijeni od 45 kn, na ulazu karta će koštati 60 kn. Studenti uz predočenje važeće X-ice na ulazu kluba kartu mogu kupiti po cijeni od 30 kn. Ulaz se otvara u 20h, a koncert počinje u 22h.

 

Broja karata je ograničen na 200

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn). 

jazz, koncert