InDieKSET: EF (Göteborg, SWE) + Lonely Passengers (Zagreb)

Poslijednji InDieKSET predstavlja: EF (Göteborg, SWE) + Lonely Passengers (Zagreb)

 

U posljednjem izdanju prije „umirovljenja“ koncertnog programa InDieKSET, dovodimo vam jedan od najhvaljenijih europskih DIY post-rock bandova, švedski EF.

Za sve fanove Mogwai, Explosions in The Sky, Sigur Ros, Cult Of Luna, riječ je o bandu koj je svoju desetogodišnju karijeru okrunio veličanstvenim albumom „Ceremonies“, čije ime i nosi njihova turneja.

EF,  iako je kroz godine evoluirao iz teško distorziranog gitarskog izričaja u mnogo bogatiji, tekstualniji pristup s bogatim melodijama i harmonijama, uvijek je zadržavao svoju hardcore DIY etiku, te je nakon 16 turneja okupio veliku bazu fanova diljem Europe, Rusije i Azije!

Suvišno i pričati dalje, radi se o jednom glazbeno vrhunski dotjeranom projektu koji obara s nogu ne samo zagrižene fanove post-rocka, već i svaku drugu osobu koja uživa u kvalitetnoj glazbi.

Kao predgrupa, večer će otvoriti zagrebački Lonely Passengers - rock-kolektiv iz Zagreba koji je nastao početkom 2008. godine i ujedinio četiri člana: Ivan (vokal, gitara), Boris (bas, vokal), Neven (gitara, vokal), Ivan (bubnjevi). Izvode pretežito autorske pjesme na engleskom, tekstovi su socijalno-emotivnog naboja na tragu Bob Dylana, Bruce Springsteena, Iana Curtisa.

Glazba koju stvaraju reflektira prekomjernu konzumaciju psihodelije, indieja, progresive rocka, disca.

 

Soundcloud

Bandcamp

Official EF page

Myspace

LastFM

 

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

koncert