Riddim'n'Culture ~ Velahavle (Sarajevo) + Jaribu

Riddim'n'Culture vas je za svoj 3. rođendan odlučio počastiti sa dva koncerta na samom početku jeseni.  U petak (20. 9.) prvi puta će naš grad posjetiti novosadska Killo Killo Banda,  a u subotu (21.9.)  nas posjećuje sarajevska mješavina trip-hopa, post-punka, drum'n'bassa, i synth popa, Velahavle. Rođendanska cijena karte za oba koncerta iznosit će 35 kn, a više informacija pročitajte u nastavku.

I ovaj bend tek sada prvi puta posjećuje naš najveći grad. Priča o bendu Velahavle započela je prije više od deset godina, kada se skupina mladića iz iste ulice u sarajevskom naselju Ciglane sastala kako bi svirali zajedno. Žanr benda Velahavle zapravo reflektira sve žanrove koje članovi benda i sami vole, i zato im je oduvijek bilo teško svrstati se u samo jednu žanrovsku kategoriju. Općenito se njihov repertoar može opisati kao fuzija trip-hopa i breaksa, a razvijali su se pod raznim utjecajima. U početku je to bio post punk, potom trip-hop s bristolskim utjecajem, a kasnije i drum'n'bass, dok u zadnje vrijeme postoje i primjese synth popa 80-tih godina kojeg svi članovi benda vole, ali je ovo prvi put da su ga uveli u svoj muzički stil. Veliki utjecaj na njihovo stvaralaštvo imao je Kemal Okan, producent njihovog prvog albuma i čovjek čiju su muziku privatno slušali, koji je također svojim sudjelovanjem u produkciji prvog albuma odredio budući pravac benda. Prvi album „Recconect“, izdan 2005. godine, produciran je u studijima Studio 5 u Parizu u Francuskoj i Cryptic Audio u Glasgowu u Škotskoj, gdje je producent Kemal Okan finalizirao produkciju debi albuma koji sadrži osam pjesama. Novi album, „What About Now, izašao je u prosincu 2012. godine, u izdanju njihovog samostalnog labela Outline, a sadrži osam novih pjesama koje su žanrovski unaprijeđene u odnosu na prethodni album. Najavni single bio je „Inside Always Rains", koji je publici predstavljen u lipnju 2012. godine, a uporedno s izlaskom albuma je 28. prosinca 2012. predstavljen i novi single Kolortechina“. Za one koji još nisu imali priliku čuti kako Velahavle zvuči, a dobro poznaju zvuk Bilka, možemo samo reći kako bi bilo divno jednom vidjeti ova dva benda kako dijele stage, te doživiti tu sinergiju koju bi stvorili.

Jaribu Sound su osnovala trojica entuzijasta i zaljubljenika u glazbu različitih stilova (reggae, dub, hip-hop, jazz, drum ‘n’ bass, jungle, …) sa željom da reproduciraju tuđu glazbu na drugačiji način . Svoje temelje su zasnovali sada već davne 2003.g. nastupom u Spunku (danas znan kao "Prostor do"), dok se kasnije pridružuju Groove Sanctunaryu, te osnivaju Trip To Zion crew. Tako postaju sastavni dio scene, te nastupaju na mnogim festivalima diljem lijepe naše, kao što je Seasplash Festival u Puli, Underwater Overground, Zagreb Winter Reggae, Feštivala Istruga, Illectric Funk Festival, In Musice…
Nakon nekog vremena život ih odnosi na različite strane, te se ove nesretne godine 2013. ponovno okupljaju da nam ponovo pruže nezaboravan i nadasve neobičan pogled na glazbu koju slušaju. Najbolji način da se uvjerite da Jaribu Sound još uvijek nije ispao iz forme je da dođete i zaplešete s njima.

Cijena karte na ulazu je 25 kn, pretprodaje nema!

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn, vrijedi beskonačno dugo).

koncert