IEEE Elevate @KSET

IEEE Elevate u svom trećem izdanju (10.09. 17-19h) donosi posve neobičnu priču o tjelesnim senzorima i glazbi. Gost predavač  Marco Donnaruma je autor Xth sense biofizikalnog muzičkog instrumenta kojeg je 'Georgia Tech Center for Music Technology' prošle godine nazvao 'najinovativnijim muzičkim instrumentom na svijetu'. Njegov uređaj se temelji na  očitanjima niskofrekventnih vibracija mišićnog tkiva putem biofizikalnih senzora i open source softveru putem kojeg se transformiraju u područje čujnog spektra.

U svom predavanju "Tinkering bodies: physicality, biotechnologies, and the politics of musical performance" će prestaviti tehnologiju koja stoji iza ovog projekta te otvoriti pitanja o snazi poruke koja se može formirati temeljem informacija iz ljudskog tijela. Marco trenutno završava doktorski studij EAVI (Embodied Audio Visual Interaction) na Sveučilištu Goldsmiths u Londonu, a predavanja i performanse je održao u preko 40 zemalja.

Predavanje se odvija u organizaciji IEEE Graduates Of the Last Decade uz suradnju sa KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse.

Ulaz je besplatan, nakon predavanje će biti vremena za druženje, a tijekom događaja je otvoren šank.

Xth sense

predavanje