O-FER: Orijentacijsko trčanje na drugi način

Dragi prijatelji orijentacisti, trekkeri, trkači, rekreativci…veliko nam je zadovoljstvo predstaviti vam naše natjecanje kratkog, ali intuitivnog imena, O-FER. Kao što i naslovna fotografija sugerira, radi se o orijentacijskom trčanju, ali ipak u nekom drugom obliku. Za razliku od klasičnih tipova orijentacijskog sporta, ovdje se radi o orijentaciji u zatvorenom prostoru, i to je prvo takvo natjecanje u Hrvatskoj, a vjerujemo i šire.

Prvi spomen “indoor” orijentacije koji smo pronašli je iz 2005/06. godine u SAD-u i Švedskoj, no moguće je da ima i starijih natjecanja. Uglavnom se tu radilo o treninzima i natjecanjima u sportskim dvoranama, s umjetno stvorenim preprekama i koridorima, dok se u posljednjih nekoliko godina javljaju i kompliciranija natjecanja koja obuhvaćaju veće prostore i katove pojedinih zgrada. Takvog profila biti će i O-FER.

Naše natjecanje održati će se u nedjelju 25. kolovoza na Fakultetu Elektrotehnike i Računarstva u Zagrebu i to u popodnevnim satima, više detalja možete pronaći u pozivu. KSET i Orijentacijski klub Jelen nosioci su organizacije, te će se proglašenje i after-party održati u prostorijama KSET-a, odmah pored zgrade fakulteta.

S obzirom na profil natjecanja i prostor održavanja, broj natjecatelja je iz sigurnosnih razloga ograničen na 300, nemojte čekati s prijavom do zadnjeg dana.

Sve informacije potražite na stranicama natjecanja -  www.o-fer.net

 

 

sport