OTKAZANO: InDieKSET: Stereochemistry + Ivana Picek



MISS STEREOCHEMISTRY
Stereochemistry show je mješavina muzike, cabarea i stand-up komedije koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Karla, poznatija kao Miss Stereochemistry, ne štedi nikoga i ništa, a ponajmanje sebe, i sa pozornice se dotiče tema koje idu od svakodnevnog života, seksa, ljubavi, religije pa do politike i natrag.
Sve to je upakirano u nesvakidašnju, auto-ironičnu priču jedne izvanzemaljke koju su greškom spustili na planetu Zemlju, koju se Miss Stereochemistry i dalje trudi razumijeti.
Svoja dubokoumna izvanzemaljska otkrića Miss Stereochemistry servira zemljanima uz pomoc klavira, akustične gitare i gudala za violinu s kojom je ponekad svira, u vidu akusticne pop glazbe, i naravno, komedije, jer smatra da je baš glazba najbolji jezik na planeti, i ujedno i onaj koji je najbolje savladala.
Biografija:
Stereochemistry je glazbeni i umjetnički projekt Karle Hajman, poznatije kao Miss Stereochemistry - rođene beograđanke i bivše znanstvenice koja se otisnula u gusare i sada hara Europom.
Karla se počela baviti muzikom kao dijete, pod utjecajem njenog tate koji je također svojevremeno bio glazbenik i harao Tuzlom, a i tuzlankama. Prvi korak u karijeri bilježi 1998. na dječjem glazbenom festivalu "Rožaje", u Crnog Gori, i to kao autor teksta pjesme, postavši tako najmlađi autor u povijesti festivala.
Ubrzo zatim, Karla napušta Balkan da bi se posvetila studiju biotehnologije u Italiji. Upravo tokom tog studija, ona nalazi pravo ime i koncept koji savršeno pristaje njenoj urođenoj glazbeno-znanstvenoj šizofreniji: Stereochemistry, to jest, Stereokemija, znanost i glazba u jednoj riječi.
Stereochemistry objavljuje svoj prvi demo, snimljen u Beogradu, pod nazivom "Love Inside", 2005 u Italiji, nakon čega se seli u Švedsku i počinje svoj doktorski rad iz Eksperimentalne Audiologije.
Međutim, nakon stotinjak ubijenih štakora i godinu dana provedenih u hladnom i mračnom hladnjaku Stockholma, Karla shvaća da ipak voli više izučavati uši izvana nego iznutra, i počinje karijeru od početka - kao ulični glazbenik na ulicama Barcelone.
 Odatle je uspon bio zagarantiran: nakon samo par mjeseci, Stereochemistry objavljuje prvi službeni album, "Vagabond Cabaret", snimljen između Barcelone i Istanbula. "Vagabond Cabaret" prati jedanaestomjesečna turneja, tokom koje Karla posećuje pozornice od Istabula do Amsterdama, preko Berlina… da bi se na kraju raspakirala baš u njemačkoj prijestolnici.
 
Berlinska glazbena i kazališna scena prihvaća Miss Stereochemistry objeručke: slijede albumi "The Archive Box" (2011) i "Sweep" (2012), bezbrojni nastupi, kao i ugovor sa nezavisnom producentskom kućom "Spleen productions" sa kojom Karla trenutno radi na četvrtom albumu.
http://stereochemistrymusic.com/

IVANA PICEK
Ivana Picek zagrebačka je kantautorica koju uskoro neće trebati posebno najavljivati. Mlada umjetnica iz nastupa u nastup pokazuje svoju kvalitetu i oduševljava sve više i više poklonika singer-songwritinga u Hrvatskoj i šire te se može potencijalno smatrati jednom od najprominentnijih imena na zagrebačkoj sceni. Njezin stil karakteriziraju nježan vokal, snene melodije i topli tekstovi, a iza sebe već ima i dva studijska albuma!
Uz Ivanu kao pratnja nastupiti će i Antonija Ivančan na ksilofonu i Marko Kuten na ukuleleu i harmonici.
Bandcamp

 

Ulaz se otvara u 20h. Cijena ulaznice je 20 kn.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu
(5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).



koncert