Johnny Foreigner (Birmingham, UK) + Playlounge (UK) + Londiner (Zg)

JOHNNY FOREIGNER (Birmingham, UK)

Johnny Foreigner ime je četveročlanog indie banda iz Birminghama kojeg čine Alexei Berrow (vokal/gitara), Kelly Southern (bas gitara), Lewes Heriott (vizualni umjetnik/gitara) i Junior Elvis Washington Laidley (bubnjevi). Band je nastao 2006. godine nakon što su Alexei i Kelly, oboje članovi raznih lokalnih indie projekata odlučili zajedno surađivati i nakon što je Alexei najurio dotadašnjeg basista iz banda. Njihov zvuk najbolje se može opisati kao noise pop s neurotično-recitalnim vokalom post punk-poeta, na tragu Mark E. Smitha i ostalih, s „nespretnim“ scenskim nastupom. 

Nakon dva početna singla koji su bili kućne radinosti i prodavani po 300-tinjak primjeraka svaki, 2007. godine JF potpisuju za Best Before Records te izdaju Arcs Across The City, EP koji je popularni britanski webzine Drowned In Sound ocijenio s 10/10 što im je bila solidna odskočna daska za polaganu afirmaciju među britanskom kritikom. Godinu dana kasnije, singlom “Eyes Wide Terrified” najavljuju svoj debitanstki album “Waited Up ‘til It Was Light” koji je oduševio kako kritiku, tako i veoma zahtjevnu britansku publiku. Krajem listopada 2009. godine, JF izdaju svoj drugi studijski, ujedno i poslijednji album pod BB Records “Grace and the Bigger Picture”, te potpisuju za Alcopop! i kreću na turneju s Los Campesinos!. Johnny Foreigner nakon promjene izdavača počinje izbacivati samo EP-jeve I uglavnom vrijeme provode na turnejama po cijelom svijetu.

Iza sebe bilježe nastupe na prestižnim britanskim festivalima poput Leeds-a, Reading-a, Handmade-a, Now Are We Weekender, 2000 trees Festivala i dr. Također, band se može pohvaliti nastupima po čitavoj Europi, Americi i Japanu.
Ono što dodatno izdvaja Johnny Foreigner od ostalih jest i dizajn svih covera i grafika banda dizajniranih od strane ritam gitarista koji ih čini zbilja prepoznatljivim.
Johnny Foreigner
Salt, Peppa and Spinderella


PLAYLOUNGE (London, UK)

Podršku Johnny Foreigneru kroz cijelu turneju pružat će novoosnovani londonski nosie-pop duo Playlounge. Riječ je o veoma energičnom dvojcu koji iz dana u dan stječe sve više i više poklonika. Evo kako zvuče:
Playlounge

 

LONDINER

Londiner je novi indie/rock sastav nastao u jesen prošle godine u Zagrebu. Iako je naizgled riječ o mladom bendu, članovi benda sviraju u različitim bendovima i formacijama preko osam godina. Debitantski album naziva „Sve te stvari čine se u pravu, ali nisu“ je snimljen u zagrebačkom sound studiju “Chicken” pod producentskom palicom Vedrana Kovačića – Belog (Abroad experiments, Tranzistor) a izaći će u okrilju izdavačke kuće Dallas Records na jesen. Prvi singl "Mene tražiš" se održao deset tjedana na top listi "cener" radija 101 a i na mnogim drugim radijima npr. Čakovec, Makarska, Šibenik, Dubrovnik...
Facebook
Soundcloud

 

Ulaz se otvara u 20 h.

Karte se mogu kupiti u pretprodaji od 20.5. na šanku KSET-a po cijeni od 45 kn.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu
(5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

indie, indie rock