14. Žedno Uho Festival: Dan Deacon (USA)

U svibnju nam, po prvi put s bendom kojeg uz njega čine dva bubnjara i klavijaturist, dolazi Dan Deacon. 
Dan je apsurdist i elektronski glazbenik. Za svoje glazbene utjecaje Dan navodi: Devo, Talking Heads, Scratch Orchestra, People Like Us, Raymond Scott Conlon Nancarrow. Danova glazba nastoji konteporarnu, eksperimentalnu glazbu izdvojiti van krugova intelektualnih ezotričnih grupa ljudi kao i hipsterske zajednice, postavivši je više kao neformalnu zabavu. Njegovi eksplozivni nastupi sastoje se od strukturiranih elektronskih punk pjesmama odsviranih na: Casio synthevima, kompjuteru, vocoderu i mnogim ručno rađenim circuit bending spravama kojima iznova i iznova procesuira signal.

Oni koji su bili na Dan Deaconovim nastupima u teatru &TD i Terraneu znaju da se treba posebno i fizički i psihički spremiti za neponovljiv energetski prasak. 

 Ulaz se otvara u 20h. Cijena ulaznice u pretprodaji (Dirty Old Shop, Tratinska 22; Rockmark, Berislavićeva 13) iznosi 65 kn, a na ulazu 80 kn

http://www.dandeacon.com/ 
Wikipedia
MySpace
Facebook


Crystal Cat
True Thrush 
Crystal Cat - Pitchfork Live
Dan Deacon @ &TD, Zagreb

 

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).