InDieKSET: Zvonimir Varga (promocija albuma) + Erna, Seine, Črni Pes, Šta Ima?, Svemir & gošća iznenađenja

16. 5. 2013. zagrebački kantautor i glazbenik Zvonimir Varga u KSET-u će održati promociju novoga albuma koji, glazbeno rečeno, spaja mainstream i kantautorski klasicizam s elementima americane. Jednostavnog imena, 'Zvonimir Varga Album' (izdavač Rock Svirke) slušateljima nudi deset ljubavnih pjesama koje je ugodno slušati zbog jednostavnog formata, ali od slušatelja istovremeno iziskuje individualno poniranje u njih.
Nakon 'Pjesama', 'Ispod kože', i 'Tajni', ovo je Vargin četvrti album u tri godine, a radio je i glazbu za kazališne predstave Nikice Viličić 'Čarobni sat' i 'Car je...', te izdao knjigu pjesama sa instrumentalnim CD-om 'Poljubac budućnosti'.

Posebno treba naglasiti da će se na 'Varginoj promocijskoj večeri' na pozornici KSET-a pojaviti i mnogi drugi glazbenici. Večer započinje nastupima kantautora (Erna, Seine, Črni pes, Zvonimir Varga), a prije no što na pozornicu zakoračaju bendovi Šta ima? i Svemir, događaj će svojim pjesmama uveličati i posebna Vargina gošća koja za sada ostaje iznenađenje...
Osim uživanja u glazbi, publika će po vrlo povoljnim cijenama moći kupiti CD-ove glazbenika koji nastupaju, te ih i na taj način podržati u njihovom stvaralačkom radu.

Uz sva dosadašnja postignuća, važno je i napomenuti da je Zvonimir Varga nedavno izbacio i spot za pjesmu 'Zora Bjelousov' kojeg možete pogledati na ovom linku.

Erna
Glazba ju interesira od malih nogu, kada počinje pohađati tečaj gitare i pjevati u raznim bendovima i zboru Želja za pisanjem vlastitih pjesama javlja se u periodu srednje škole kada nastaje i njezin prvijenac "Poput sna". Nakon toga, svoj autorski rad ostvaruje kroz sudjelovanja i priznanja na raznim festivalima i naječajima te dakako kroz nastupe. U pjesmama je neiscrpna tematika - ljubav, ali i međuljudski odnosi te tajne koje oni kriju.

Seine
Seine nastaje kao projekt Ivana Ščapeca još u srednjoj školi. Nakon dvije godine mu se pridružuje Tena Rak. Početkom 2011. izdaju prvi album „2007-2009“. Krajem iste godine ulaze u finale HrdemoKluba, demo natjecanja u organizaciji Hrvatske Radiotelevizije, i sudjeluju na njihovoj kompilaciji. Trenutačno pišu nove pjesme i drže koncerte.

Črni pes
Črni Pes je nastao kao projekt za preživljavanje Kristijane Čerti Blagus. Nakon što je dobila novu priliku za život, odlučila je istu dati svojim pjesmama koje su stvarane par desetljeća. Pjesme su mozaik i pejzaž, kolaž i ulje njezina života. Suprug Marko Blagus se pridružuje projektu čvrsto i odlučno kao nezamjenjiv član Črnog pesa. Svi prijatelji su dobrodošli u našoj potrazi za istinom.

Zvonimir Varga
Vođen principima održavanja visokog standarda izvrsnosti kakvoće, Varga komponira pjesme koje umiruju, opuštaju i zamamno igraju nošene senzualnim tonovima akustične gitare u staccato/legato tehnici. Njegove pjesme je ugodno slušati zbog jednostavnog formata, no od slušatelja istovremeno iziskuju individualno poniranje u njih.
Šta ima?
Instrumentalni trio koji gaji fuziju progressive/drum'n'bass/stoner/psychedelic/etno/surf stilova. Postoje od 2006. i kroz mnogobrojne promjene članova su isprofilirali specifičan izričaj. Šta ima? sastav je osnovan početkom 2006. godine kao dvojac predvođen Dinkom Čvorićem sa osnovnom idejom skladanja, te izvođenja vlastitih skladbi. Prvi demo "Hašana rihrsl" je izdan 2006., a drugi 2008. - "Rolazag Baazije". Sastav benda se godinama izmjenjivao, sa dolascima i odlascima, te povratcima davno odmetnutih članova benda. U međuvremenu su se izredali silni koncerti i objavljen album "Povedalinke", koji je svojevrsna kompilacija, jer je sniman u periodu od 2 godine sa raznim ljudima. Od svibnja 2012. novu (osmu) postavu čine: Dinko Čvorić na gitari, Ivan Đukić (Šuker Grog) na basu, te Natko Jurdana za bubnjevima. U Ksetu će predstaviti nove skladbe melodičnog i žestokog karaktera.

Svemir
Svemir je bend iz Zagreba, okupljen oko autorskog materijala kantautorice Zvonke Obajdin, koja je već nekoliko godina prisutna i zapažena na regionalnoj kantautorskoj sceni. No tek uz bend, njene strastvene i poetične pjesme dobivaju zvuk i izvedbu kakva im najbolje pristaje.
Svemir je u listopadu 2012 izbacio svoj debi album, jednostavno nazvan "Svemir". Album je dobio odlične kritike i na nizu je regionalnih top lista albuma uvršten među najbolja izdanja te godine.
Možete ga besplatno skinuti s njihove bandcamp stranice: http://svemir.bandcamp.com/
Nakon završetka albuma, bend je osvježio postavu s nekoliko novih članova te od kraja 2012 pa sve do sada marljivo radi i redovno svira, predstavljajući kako materijal s albuma, tako i nove pjesme koje (još) nisu zabilježene u studiju.
Svemir live

Ulaz i koncert počinje točno u 20h, cijena ulaznice je 20kn.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn)

koncert, indie