14. Žedno Uho Festival: Esben And The Witch (UK)

Nakon samoizdatog EP-a 33 i limitiranog 7'' singla „Lucia at the Precipice'', bend 2010. potpisuje ugovor s poznatim Matador labelom te izdaje album „Violet Cries“. Ubrzo kreću na turneju na kojoj stječu fanove diljem svijeta, a početkom 2013. izdaju i drugi album ''Wash the Sins Not Only the Face''. Priroda i književnost, umjetnost i znanost, povijest i nepoznato, PJ Harvey i Scot Wallker neki su od +/- spojeva koji su početna iskra u stvaralaštvu mladog benda iz Brightona. U moru novih indie r'n'r bendova Esben&The Witch su rijetki koji su uspijeli zadržati autentičnost te ne potpasti pod utjecaj glazbene mašine. Njihova glazba bi se mogla opisati kao spoj modernog post rocka i gothic popa prožetih tribal ritmovima neke druge galaksije.

 

Ulaz se otvara u 20h. Cijena ulaznice u pretprodaji (Dirty Old Shop, Tratinska 22; Rockmark, Berislavićeva 13) iznosi 45 kn, a na ulazu 60 kn.

http://www.esbenandthewitch.co.uk/
http://www.matadorrecords.com/esben_and_the_witch/
Facebook

When The Head Splits
Marching Song
Eumenides

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

 
koncert, post rock