Taljenje ~ Black Light Discipline (FI) + Synthetic Scar (HR)

 

Posljednje Taljenje u ovoj sezoni dovodi bendove Black Light Discipline iz Finske, te zagrebački Synthetic Scar.

 

BLACK LIGHT DISCIPLINE

Black Light Discipline je finski bend osnovan 2005. sa željom za stvaranjem zanosnih synth ritmova miješanih sa metalom i electrom. Ova svježa mješavina čini BLD jednim od najzanimljivijih bendova u electro-metalu a njihov se zvuk može opisati sirovim, mesnatim i atmosferičnim. Za sebe kažu kako sviraju electro-metal-industrial rock.

 

U dosadašnjoj karijeri, ovaj je bend, koji dolazi iz Kuopio-a i Helsinkija razvio vlastiti zvuk. Postavši sve aktivniji BLD probija granice svakim live nastupom. Skupili su mnogo odličnih reviewova o razini energije koju pružaju na pozornici a čini se da glad publike ne jenjava. Taj entuzijazam stvorio je i zanimljiva gostovanja na njihovom prvom albumu – DJ Proteus i MC Raaka P.

 

BLD su do sada izdali: album Against Each Other (2012), single Serene (2011), single Walls Inside Us (2011), single Aggressor (2010), album Empire (2008), EP Humanography (2006) i EP Same Story, Different People (2005). Na albumu Empire se nalazi pjesma „Tides“ za koju je snimljen i video spot. Spot i reakcije na njega su fenomenalne te su njime privukli veliki fan base. Humanography, Empire i Aggressor su svi producirani pod izdavačkom kućom Osasto-A. BLD trenutno ima ugovor sa Raw Entertainment labelom pod kojim su izdali Serene i Walls Inside Us te Against Each Other. Against Each Other je diljem Europe distribuiran od strane Danse Macabre labela iz Njemačke.

 

Na Against Each Other-u su gostovali glazbenici Anton Rosa i Dmitry „Casper“ Rishko iz benda Dominia (na pjesmi Serene), Karolina Kallio (na pjesmi Walls Inside Us) te Tuire Parviainen (ženski vokal na nekoliko pjesama).

 

Lineup benda promijenio se na jesen 2010. kada je gitarist Antti Salo otišao, a zamijenio ga je Joonas Pulkkinen iz Kuopio-a. U rujnu 2011. basist Iiro Saarinen je napustio bend a zamijenio ga je Jani Rissanen koji je postao punopravni član benda u prosincu iste godine.

 

Trenutni lineup BLD-a je:

 

Toni Valha – vokal

Janne Kankkunen – synth

Joonas Pulkkinen – gitara

Veikka Jokela – bubnjevi

Jani Rissanen – bas

 

Prijašnji članovi su:

 

Antti Salo – gitara (2005-2010)

Iiro Saarinen – bas (2005-2011)

 

http://www.bld.fi/

Facebook

 

SYNTHETIC SCAR

Bend Synthetic Scar objavio je album prvijenac „Single Casualty“ pod okriljem izdavačke kuće „Slušaj Najglasnije / Listen Loudest“. Na albumu se nalazi 12 pjesama. Snimanje, miks i mastering: Filip Brtan i Robert Knezić. Album je najavila pjesma „Gone 4ever“ za koju je snimljen video spot, a radili su ga Danilo Caković – Caki i Vladislav Čolić:

Gone 4ever

Bend čine Filip Brtan (gitara i vokal), Tonči Vrdoljak (bubnjevi), Tihomir Glogoški (bas gitara i vokali) i Boris Luetić (klavijature, efekti i vokali), a kombiniraju spoj modernog izričaja i dobrog starog metala. 7-žičana gitara, niski štimovi bas gitare, glasan bubanj i klavijature uz efekte, podržane višeglasnim pjevanjem i snažnim growlanjem zvuk je kakav donosi ova četveročlana ekipa. Zanimljivo je kako je bend radio glazbu za video igru „Serious Sam 3: BFE“ i to pet pjesama: „Hurts“, „Shut“, „Scream“ i „Gone 4ever“, koja je snimljena u dvije verzije, a objavljene su i u SAD-u u deluxe izdanju soundtracka za izdavača „Devolver Digital“.

Album je dostupan u digitalnom i fizičkom obliku putem iTunesa, Amazona, CD baby-a te putem njihove web stranice.

http://www.syntheticscar.com/

http://www.facebook.com/bandsyntheticscar?fref=ts

http://www.facebook.com/syntheticscar?fref=ts

 

Ulaz se otvara u 20 h, a karte se mogu kupiti na blagajni KSET-a po cijeni od 20 kn na dan koncerta.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

koncert