Barcraft V

Nakon 3 mjeseca pauze vraćamo se s novim Starcraft 2 turnirom!
Udruga E-Sports Hrvatska u suradnji s klubom KSET organizira StarCraft 2 turnir pod nazivom "KSET E-Sports LAN 2" i BarCraft koji će se održati 12. svibnja (nedjelja) s početkom u 19 h.
Ovoga puta također ćemo imati priliku uživo gledati najbolje regionalne StarCraft 2 igrače od kojih će nekoliko igrati direktno iz KSETa. Uživo možete očekivati: Denija "Deny" Antolosa, pobjednika prve CSL sezone i hrvatskog predstavnika na ESWC i WCG turniru; Matiju "Ptak" Vragovića, najpoznatijeg hrvatskog StarCraft 2 igrača koji ima veliki broj međunarodnih rezultata; Roka "Frozz" Marinkovića, najaktivnijeg hrvatskog Terran igrača koji je u svim sezonama CSLa bio i ostao igrač u prvoj diviziji; te Tomislava "CheeseKing" Matića, najboljeg hrvatskog Protoss igrača.
Osim vrhunskih igrača u KSETu možete očekivati i video stream visoke kvalitete sa komentatorima koji će komentirati na hrvatskom jeziku. Oni koji su bili prošli put znaju kako je bilo, a oni koji nisu - neka dođu i provjere. Povedite prijatelje, poznanike, roditelje, bake i djedove - popularizirajmo eSports u Hrvatskoj!
Video stream ćete naći na ovoj adresi: www.twitch.tv/sc2croatia (počinje već od 15:00h)
Highlightsi prvog turnira: https://www.youtube.com/watch?v=_mmXFAORG7U
--
Kratak uvod za one koji nisu točno sigurni što je to Barcraft:
"BarCraft ili organizirano gledanje Starcraft 2 turnira u nekoj birtiji postaje sve popularniji fenomen u svijetu. Princip je isti kao i gledanje npr. nogometa u birtiji, samo što se neće gledati tekma već okršaj u najpopularnijem RTS-u na svijetu. Starcraft i njegov moderni nasljednik Starcraft 2 imaju najkompetitivniju eSports scenu od svih popularnih igara. Do te titule nije došao nezasluženo; Starcraft je igra koja nudi nebrojeno mnogo strategija i načina igranja. Ne postoji jedna savršena, nepobjediva strategija ili isti takav igrač. Zbog toga je Starcraft postao i omiljen gledalački E-sport - svaki meč nudi nešto novo i neočekivano bez potrebnog predznanja o samoj igri."

e-sports