InDieKSET : Achromatic Attic - PROMOCIJA EP-a „Glassy Sweeper“ + Mark Mrakovčić

Achromatic Attic iz dana u dan sve više pokazuje da je jedan od najperspektivnijih mladih bandova u zadnjih par godina na zagrebačkoj sceni. Band koji je sebe već mnogo puta predstavio, ovoga puta dolaze u KSET predstaviti svoj prvi EP „Glassy Sweeper“, izdanje prihvaćeno s velikim oduševljenjem od strane i kritike i publike.

„EP "glassy sweeper" snimljen je u ljeto 2012., a izdan je u siječnju ove godine. Snimljen je pod vodstvom Marka Mrakovčića, a masteriran u Sage Audio studiju u Nashvilleu. EP je spoj žestokog i nježnog, ali je pronađen balans koji bi trebao odgovarati svima iz indie, alternative i garage rocka. Glassy sweeper je ujedno i prva stvar na EP-u. Catchy bass, fini vokal i gitare te zanimljivi bubnjevi obećavaju zanimljiv nastavak. Follow My Rhythm žestokim rifovima i sirovim vokalom uveličava početnu energiju. Za nježnu stranu EP-a zaslužan je Proofs. Dokaz koliko zapravo daleko seže njihov glazbeni domet. Zadnja stvar je Animal. Pomalo progresivna stvar vraća nas u doba ranijeg alternative post grunge rocka. Sve u svemu bend nailaz na odusevljenje publike i dobre kritike, kako domace(muzika.hr,mixer,ravno do dna,terapija.net) tako i inozemne (indie band blog-gdje su ujedno i prvi recenzirani band iz Hrvatske; i Rock Regeneration).“

Prije Achromatic Attica nastupit će Mark Mrakovčić, frontman bivšeg Scrolla, dobro poznat zagrebačkoj publici. Njegovo novi solo projekt karakteriziraju „easy listening“ stvari koje koketiraju s različitim stilovima- od folk, blues, pop, elektronikom i crtanim flmovima. Tematski pjesme variraju - od pop balada o ljubomornim vampirima do blues pokopa u veš mašinama. Uz Marka, na stageu će ga pratiti na bubnju i udaraljkama Markov brat Toni Mrakovčić , također iz Scrolla, a na klaviru jazz / progresivac Ivan Vondraček .

 

Ulaz se otvara u 20h, cijena karte je 15 kn.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

koncert, indie