Sick Swing Orchestra

Sick Swing osnivaju Jabuka i Bonzo u jesen 1999. godine sa jednim jedinim ciljem - da nekako skrate duge zimske noći koje su nadolazile, uz čašicu pića i pokoji zalogaj zamaskirano u glazbenu kulisu! I vjerojatno od toga ne bi bilo nešto više do pukog hedonizma, da se tome dvojcu nije pridružio klarinetist Bery, tada već sa bogatim iskustvom sviranja swinga i dixiea i uspio akcent
staviti na glazbu. Neko vrijeme kao trio sviraju u zagrebačkom klubu Pračka koji je tada vodio današnji bubnjar Kruno. Još jedan ključan moment je bio dolazak kontrabasista Marija koji svojom osobnočću i posebnim stilom sviranja kontrabasa daje notu onoga što ćemo kasnije nazivati Sick Swing Orchestra! I tako uz bubnjara Dražena postaju kvintet koji neko vrijeme uredno odrađuje gaže po tada postojećim zagrebačkim klubovima. Dolaskom klaviriste Joška se zabija zadnji čavao u nešto što je krenulo kao prikračivanje vremena i bend formira bras liniju koju su sačinjavali Šinc, Geč, Bery i tada se rađa Sick Swing Orchestra! Sve ostalo su - povijest i izmišljotine!

Band koji je napunio mnoge zagrebačke klubove, svojim plesnim ritmom rasplesao birtije i trgove, po prvi puta dolazi u KSET. Dođite u četvrtak 2.5.i zabavite se uz jazz-swing standarde izvedene na osebujan i veseli način, te njihove autorske uratke ništa manje svježeg i veselog ritma. Budite dio atmosfere koja stavlja „sick“ u Sick Swing Orchestra!

Ulaz se otvara u 20 h, a karte se mogu kupiti na blagajni KSET-a po cijeni od 20 kn na dan koncerta.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn)

koncert