Mayales ~ promocija albuma "2"

Jedan od najboljih domaćih uradaka u posljednjih godinu dana doživjet će svoju promociju u intimnoj atmosferi KSET-a. Album koji smo čekali 13 godina prije nekoliko tjedana počašćen je nominacijom za album godine diskografske nagrade Porin. Prepoznatljivi acid jazz zvuk prvih uradaka zamjenio je alternativniji dream pop s umjerenom dozom psihodelije. Ovaj riskantni žanrovski odmak očito je urodio plodom jer je "Dvojka" osvojila glazbenu kritiku. KSET, poznat po intimnom, iskrenom i opuštenom odnosu koji omogućava između publike i glazbenika, Mayalesi su odabrali jer isti ti epiteti krase njihov album.

 

U istom mjesecu kada Mayalese dočekuju čak 3 nominacije za Porin, uključujući onu za album godine, bend objavljuje možda i  najiščekivaniju vijest poslije izdavanja hvaljenog povratničkog albuma ‘2’. Odabrano je vrijeme i mjesto za prvo koncertno uprizorenje Mayalesa, KSET 23.4.2013. godine.

 

Ta je vijest odmah ‘probudila duhove’ obzirom da povratak Mayalesa na pozornice, 13 godina nakon zadnjeg nastupa (upravo na Porinu, 2000 godine), nije nešto što je Beluhanu i Mirčeti kotiralo kao prvi cilj kada su se upustili u come back odnosno snimanje i izdavanje povratničkog albuma. Štoviše. Službenim proglasom koncerta u KSET-u jasno je da su se dečki uhvatili u koštac s podizanjem starog/novog benda odnosno zahtjevnim novim repertoarom – što nas sve može veselit osobito ako znamo početne dileme autora. Eksperimentalni koncept novog albuma, osobito odluka da sam Beluhan prvi put zapjeva vlastite pjesme, te ukupna situacija na sceni razumljivo nije najzahvalniji poticaj za upuštanje u avanturu nastupa uživo.

 

Odluka da KSET bude prvo mjesto koncertnog uprizorenja prirodno se nadovezuje na nepretencioznost i nezavisnost benda koji bježi, kako od pritiska i velikih očekivanja, tako i od priklanjanja odlukama koje su u trendu - a na uštrb samoj glazbi. Ugodna atmosfera i povijest kultnog kluba odabrani su kao najbolja kulisa za prvi izlazak Mayalesa pred publiku. Neslužbeni razgovori o samom koncertu otkrivaju kako je isti posvećen ‘prosviravanju’ pjesama s ‘2’ koje su po mnogočemu dovoljan izazov sam po sebi.
Postava benda bit će objavljena nekoliko dana prije samog koncerta…

 

Ovim putem nagovještavamo i skoru objavu novog singla Toliko smijeha sa hvaljenog albuma ‘‘2‘‘. Ova pjesma svojim  neuobičajenim aranžmanom nastavlja uspješan niz dosadašnjih singlova, Virtual BabyTi dobro znaš kome pričam.

 

Ulaz se otvara u 20ha karte možete kupiti u pretprodaji u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i KSET-u (Unska 3) po cijeni od 30 kili na dan koncerta po cijeni od 40 kn.


Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

koncert, indie, rock