Barcraft IV

Novonastala udruga E-igre Hrvatska u suradnji s klubom KSET organizira StarCraft 2 gledaonicu povodom izlaska ekspanzije popularne igre Starcraft 2. BarCraft će se održati 11. ožujka (ponedjeljak) s početkom u 19 h.

Ekspanzija se zove Heart of the Swarm te je izdavač igre - Blizzard odlučio organizirati prigodan turnir u Francuskoj u Versaillesu. Mi ćemo pratiti taj turnir na velikom platnu, podružiti se, pojesti tonu kokica, i popiti nešto.

Oni koji su bili na prošlim BarCraftima znaju kako je bilo, a oni koji nisu - neka dođu i provjere. Povedite prijatelje, poznanike, roditelje, bake i djedove - popularizirajmo eSports u Hrvatskoj!

_____

Kratak uvod za one koji nisu točno sigurni što je to Barcraft:

"BarCraft ili organizirano gledanje Starcraft 2 turnira u nekoj birtiji postaje sve popularniji fenomen u svijetu. Princip je isti kao i gledanje npr. nogometa u birtiji, samo što se neće gledati tekma već okršaj u najpopularnijem RTS-u na svijetu. Starcraft i njegov moderni nasljednik Starcraft 2 imaju najkompetitivniju eSports scenu od svih popularnih igara. Do te titule nije došao nezasluženo; Starcraft je igra koja nudi nebrojeno mnogo strategija i načina igranja. Ne postoji jedna savršena, nepobjediva strategija ili isti takav igrač. Zbog toga je Starcraft postao i omiljen gledalački E-sport - svaki meč nudi nešto novo i neočekivano bez potrebnog predznanja o samoj igri."

e-sports