Atlantida

Atlantida izdaje svoj novi, povratnički album u izdanju Croatia Recordsa pod nazivom „Premalo za san“. Jedan od najboljih rock albuma 2012. , koji je dobio odlične ocjene struke i publike, nalazi se na tržištu od sredine prosinca 2012. i najavljen je prekrasnom baladom „Lađe“ (link).

Pjesma „Lađe“ se, zajedno sa već poznatim singlovima „Lutam pod oblacima“ i „Dodir u bojama“ te još sedam drugih, nalazi na novom albumu „Premalo za san“, na kojem band predstavlja raznolikost autorskog izričaja objedinjenog prepoznatljivim zvukom i produkcijom. Produkciju cjelokupnog albuma potpisuje Miro Lesić.

Ulaz se otvara u 20h. Karte za koncert mogu se kupiti na ulazu po cijeni od 20 kuna.

2012. godina bila je izrazito radna i prepuna aktivnosti za Atlantidu. Tako je početkom 2012. realiziran duet s dubrovačkim kantautorom Ibricom Jusićem, i to kao spoj čvrstog zvuka i šansone. Za pjesmu je snimljen i videospot, koji je dostupan na sljedećem linku.

Sredinom lipnja 2012. izlazi sljedeći singl "Dodir u bojama", i to pod etiketom izdavačke kuće Croatia recordsa, a kao najavni singl našeg drugog studijskog albuma. Videospot je dostupan na sljedećem linku.

Svoju mini promo turneju otvorili su pred vjernom domaćom publikom u Dubrovniku 20. prosinca 2012. u CC Revelin gdje je održan povratnički koncert.

Dubrovački band „Atlantida“ djeluje od 1990 godine, naslonjen na čvrsti ritam i melodična pjevanja, te stvara jedan glazbeni pravac koji zasigurno nije potrošen na našoj glazbenoj sceni. 1994. objavljuje prvi studijski album „Eyes of reality“, u izdanju diskografske kuće „Euroton“. Koristeći etno kao nadopunu svojih uradaka, „Atlantida“ u svojoj drugoj fazi rada, sredinom 1999. predstavlja EP „Sami u Kamenu“. Uspjeh tog EP-a, iako je bend 2000. prestao s aktivnom svirkom, nekoliko godina kasnije rezultira ponovnim okupljanjem članova. 


Band djeluje u sastavu: Davor Erceg – vokal, Niko Novaković – gitara, Alan Lasić – bass, Mario Tomašić – bubnjevi, Jakša Zedniček – gitara, Aljoša Lečić – klavir/sinth-ovi. 

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

koncert