Pro-Pain (NY, SAD)

Nakon pet godina veterani NYHC scene vraćaju se u Zagreb kako bi predstavili posljednji studijski uradak Straight To The Dome. 22 godine od osnivanja i jednu manje od prvog izdanja, publika i kritika je ujedinjena u mišljenju da se radi o jednom od najboljih albuma Pro-Paina. Poslije 13 studijskih albuma i barem dvije turneje godišnje još jednom osvojiti i iznenaditi one koji prate svaki tvoj glazbeni korak, definitivno je hardcore.

 

PRO-PAIN (New York, SAD)

SIX REASONS TO KILL (Koblenz, Njemačka)

UNDIVIDED (New York, SAD)

DON GATTO (Szeksarzd, Mađarska)

 

Ulaz se otvara u 20h. Karte kupite u pretprodaji po cijeni od 55kn u Dirty Old Shopu (Tratinska 22) i KSET-u (Unska 3), na dan koncerta 70kn.

 

 

PRO-PAIN

 

1991. Prvim albumom "Foul Tastes Of Freedom" Pro-Pain se savršeno uklopio u žanr koji je tek nastajao na ulicama New Yorka. Tada većini nepoznata mješavina imala je podjednaku koncentracija metala i hardcorea sa suptilnom dozom rapa. Unatoč gostovanju Ice T-a na drugom albumu "Truth Hurts" već se jasnije ističe veći nagib metalu i hc punku, što neupitno distancira bend od sličnih poput Biohazarda. Bend kulminira na sljedeća dva albuma "Contents Under Pressure" i "Pro-Pain" koji je u tom trenutku zasigurno najkvalitetniji uradak. Nakon izmjene bubnjara i gitarista bend ulazi u novo tisućljeće s dva slabije prihvaćena albuma, ali i sa sve većom publikom u Europi, pa tako 2004. prvi put posjećuju Zagreb održavajući koncert u Močvari. Prošle godine nakon niza od pet izvrsno prihvaćenih albuma izdali su 13. po redu album "Straight To The Dome", sa žestokim prvim singlom "Payback". Pozitivni komentari još nisu prestali stizati na njihovu adresu, a oni su već krenuli na europsku turneju. Zagreb već jako dobro zna što može očekivati od benda koji očito ni nakon 13 albuma nikad neće prestati biti gnjevan i nikad neće prestati izdavati odlične albume.

 

SIX REASONS TO KILL

Njemački bend koji je svoj prvijenac izbacio još 2000., a pet godina kasnije drugim samostalnim albumom "Reborn" osvojio kritiku crossoverom death metala i hardcorea. Od tada su izdali još dva albuma s kojima su zacementirali svoj status. Još neimenovani album trebao bi izaći u ožujku 2013. za Massacre Records, nadamo se čuti i nešto novog materijala od albuma od kojeg treba puno očekivati.

 

UNDIVIDED

Njujorški trashcore sastav koji ima dva albuma iza sebe, posljednji "No One's Safe" izašao je prošle godine za Down for Blood Recordings. Iako još nisu privukli puno pažnje na sebe, one čiju su pažnju uhvatili ostavili su pod pozitivnim dojmom.

 

DON GATTO

Iako se radi o mladom mađarskom sastavu s dva izbačena EP-a, ne radi se o amaterima. Bend je osnovao Acelos Balazs, član i osnivač punk benda Furgerokalabak koji datira iz 1994. Na drugom od dva EP-a Don Gatta "Second" međuostalim gostuje i Gary Meskil iz Pro-Paina.

 

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0kn).




koncert, hc, metal