play@KSET: Blanka Bukač - "Solange" (francuski)

“Solange”, nastavak drame "Sluškinje" Jean Geneta, predstava je čija su kvaliteta i umjetnička vrijednost  već odavno prepoznate i potvrđene. Predstava je uvrštena u Program javnih potreba u kulturi Grada Zagreba i podržana od Francuskog Instituta i od Francuskog Veleposlanstva. Igrana je na hrvatskom i na francuskom jeziku po Zagrebu od 1999., po Francuskoj, Maroku, u Samoboru, Umagu, u Gavelli povodom 80-te godišnjice osnutka Francuskog Instituta u Zagrebu i u Europskoj noći kazališta u Zagrebu.

"Solange" se referira na bunt slugu protiv gospodara, eksploatiranih radnika, protiv ugnjetavača, samim tim i na današnju moralnu i gospodarsku krizu, na prosvjede, pobune, građanske nemire i revolucije.

Njen monolog, to je poezija u prozi, iznimno je rijedak primjer stvarne moći, stvarnog utjecaja i djelovanja poezije na društvo i u društvu.

Predstava ukazuje na nužnost ljudskog dostojanstva, na život dostojan čovjeka i njegovog rada, bez svakodnevne prisile klasnih ograničenosti, bez ponižavanja, bez manipulacije, bez prikrivanja istine i na kraju, bez izdaje osobnih ideala i snova.

Ukazuje i na nužnost socijalne zaštite najugroženijih slojeva društva te je posvećena borbi za zaštitu ljudskih prava. "Solange" nosi poruku mira, promiče slobodu, vjeru u ljubav, u čovjeka i ideale civiliziranog, demokratskog društva.

 

Izvedba je na francuskom jeziku.

Ulaz se otvara u 20 sati, a cijena ulaznice u pretprodaji i na sam dan izvedbe iznosi 35 kn.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

predstava