Inkognito Popara ~ promocija albuma INK (Sinestet 2013.)

Promocija novog albuma jednog od najboljih rap izvođača u državi. Nakon 15 godina Inkognito Popara okrunjuje svoju karijer drugim samostalnim albumom Ink. Suosnivač Elementala, član Doppler Efekta i Piratskog Radia 9 i drugi album izdaje za Sinestet. Na promociji će ga podržati velik broj gostujućih MC-a s albuma i članova Sinestet kolektiva.

DJ Oli Doboli

 

Gosti:

Alejuandro Buendija (TBF)

Magellano (Doppler Efekt, Sinestet)

Nina Davis

Popay (PR9, Kingstoned Sound)

Scriptor (Sinestet)

Target (PR9, Tram 11)

Yuri (St!llness)

 

 

Warmup:

Bendicood (Trokut)

 

Graffiti Art:

Modul Osam

 

Šest godina nakon samostalnog prvijenca "Skandalozno", Ink nam poklanja drugi album. Tri slova čine ime drugog albuma Gordana Radočaja koji je osim ovog, poznat i pod pseudonimima Inkognito Popara i Tintor Inkogović. Ova tri slova projavila su se prvi put 1995. na fasadama grada ispod Sljemena kada se Ink skupa sa ostatkom ekipe The Style Writersa upustio u graffiti umjetnost, te istim putem ušao u vode hip hopa. Tri godine kasnije debitira freestyleom na kompilaciji Twinz Entertainment vol. 1 koju su izbacili Mr. Horn i DJ Excel (Oli Doboli), koji tada zajedno s Paceom i Inkom čini ekipu pod nazivom Masno Delux. Te godine izlazi i kompilacija Basemental na kojoj Ink roka "Kad stvari krenu" zajedno s Delirijum Tremensom. Na istoj snimaju Remi i Shot, oni s Inkom čine poznati budući trojac.

Već prvim albumom "Moj njegov i njen svijet" grupa Elemental otišla je u drugom smjeru od ostatka tadašnje domaće hip hop scene. Utjecaj The Rootsa, Commona, Mos Defa i ostatka Okayplayer ekipe dominira kroz jazz, funk i soul sampleove na beatovima na koje Inkov duboki glas savršeno sjeda. Ideologija Rima Ritam Muzika ispunjava tekstove filozofskim, socijološkim i psihološkim tematikama. Drugi album "Tempo Velegrada/Demiurg" izlazi 2002. za Menart, osim veće suradnje s domaćom hip hop scenom, na albumu gostuje i zavidan broj jazz glazbenika. Izlaze i dva spota "Vidi Me Sad" i "Dal Sjećaš' Se", a "Noćna Ptica" s Magellanom, daje nagovještaj novog smjera Inkove karijere. Trojac se razišao. Elemental je postao bend, a Ink se vratio u podzemlje.

Magellano i Ink započeli su suradnju 2001. snimivši noćnu trilogiju "Noćna Vožnja", "Noćna Ptica" i "Noćna Gica". Tako je nastala noćnoptična ideologija. Prije 10 godina, 2003. Doppler Effekt održava prvi koncert upravo u KSET-u, a iste godine izbacuju kompilaciju dotašnjih pjesama "Majstori Mračnih Misli" koji je svojevrsni hrvatski pandan Cypressovom albumu "Temples Of Boom". Mračni i psihodelični beatovi, noćni ugođaji i inteligentni tekstovi. Dragulj domaće underground scene. Tri godine kasnije izlazi novi album "Noćnoptični", prvi na kojem većinski dio produkcije odrađuje AC3PO.

Sinestet je prije svega ideja o jedinstvu svih umjetnosti Hip Hop kulture. Potom kolektiv umjetnika iz različitih područja ovih umjetnosti. Independent internet diskografska kuća, čija su sva izdanja besplatna. Na kraju Sinestet je i hip hop grupa koju čine Alejuandro Buendija, Ink, Magellano, Scriptor i Yuri, a produkciju rade AC3PO i Theron Tourett. Tu su i Dj Chill, B Boy Atomic, beatboxer Yula i bend Theron Tourett Trio. Povezano ili ne nastaje u trenutku kada je dio domaće scene prodao hip hop za ulaz na estradu i tako postaje oaza svim ljubiteljima hip hopa. Sinestet 2008. izbacuje svoj prvi, nadamo se ne i jedini album Hologram Funk. Sigurno jedan od najboljih uratka u posljednjih 5 godina domaćeg hip hopa.

 

Ulaz se otvara u 21h, a karte možete kupiti na ulazu po cijeni od 20kn.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).



koncert, hip hop