Mono (Tokyo, Japan)

Tko je mogao i sanjati da će petnaest godina nakon što su sredinom devedesetih niz podosta različitih ali zato podjednako kreativnih glazbenih inicijativa, kojima je zajednička bila činjenica da su u pitanju bili mahom instrumentalni rock sastavi u čijoj je glazbi građenje atmosfere bilo u prvom planu, novinari etiketirali kao post-rock, ista ta scena doživjeti komercijalni vrhunac te da će bendovi poput Godspeed You Black Emperor ili Explosions In The Sky početi svirati koncerte u dvoranama za 5 i više tisuća ljudi. Teško da su i sami Mono, premda vjerojatno nikad neće dosegnuti popularnost gorespomenutih, očekivali da će od vlastite glazbe jednog dana moći živjeti te da će svoju fascinaciju klasičnom glazbom i ambijentalno-bučnim rockom biti u prilici prezentirati u klubovima i dvoranama širom svijeta.

No upravo se to dogodilo, a na našu sreću Zagreb je bio u prilici uživo pratiti sve faze karijere jednog od najcijenjenijih predstavnika post-rocka kojima će ovo biti ukupno četvrti nastup u ovom gradu te treći u KSET-u kojeg su i dosad uredno rasprodavali pa nema razloga da tako ne bude i ovoga puta.

Ulaznice po promotivnoj cijeni od 65kn mogu se do 31.12. kupiti u Dirty Old Shopu i Rockmarku. Nakon tog datuma cijena će im biti 80kn, dok će na ulazu koštati 100kn. Ulaz se otvara u 20 sati, a koncert će početi u 21 i 30.


Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

koncert, post rock