Phat KSET: Mikri Maus & Bvana

S Brucošijade FER-a direktno za gramofone u KSET-u povodom još jednog fantastičnog Phat Kset-a, Dj Chill & NoDef, u maniri Theloniusa Monka, blagoslovit će zvuk koji vas svaki put iznova razveseli. Zanimljivost ovog Phat Kseta, jest taj da će Dregermajster Crew izvesti super kool dinamični, ali kratki set svojih najvećih hitova! A uz to sve, dobijete I Mikri Mausa i Bvanu potpuno besplatno! U svakom slučaju, očekuje vas večer tvrdog i funky ritma koju ne želite propustiti. 

MIKRI MAUSA ste imali priliku vidjeti u sklopu koncerta Prti Bee Geea u KSET-u početkom ove godine gdje su promovirali svoj novi album “Bez Šečera”. Prti Bee Gee je hip hop grupa čiji je zaštitni znak lo-fi, tvrdi zvuk podzemlja s eksplicitnim tekstovima o oružju, drogi i sexu. Bilo da ih nazivate heroin ili gangsta reperima Prti Bee Gee, Bad Copy, 43 Zla i Bitcharke Na Travi ostavili su dubok trag na cijeloj hip hop sceni Balkana.

U eteru beogradskog radija SKC 2001. godine prvi puta su emitirani sad već legendarni stihovi "napravio sam pajp, dosta mi je muke, ne mogu da rolam više jer me bole ruke". Mikri Maus, Moskri i Eufrat Kurajber su već sljedeće godine izdali prvijenac "Grejtest Hits" za One Records, a pjesma "Pajp" je nakon samo nekoliko godina postala himna jedne hip hop generacije. Danas cijeli album s pjesmama poput Er Maks, Purnjam THC, Paranoja zaslužuje status hip hop klasika. Na žalost cijele hip hop scene 2005. godine Moskri je napustio ovaj svijet, a već sljedeće godine Eufrat i Mikri Maus posvetili su mu album "Moskri 77-05".

Ovo je Mikrijev prvi samostalni koncert u Hrvatskoj, u sklopu kojeg i promovira svoj novi album u suradnji s Bvanom.

 

BVANA iz Lagune, beogradski reper, karijeru je započeo u novobeogradskim blokovima 2000. godine kao član grupe LNG (Little Nasty Gremlins).

Nakon napuštanja LNG-a, Bvana započinje sa solo karijerom objavljivanjem pjesme “Ja sam Bvana” i u isto vrijeme počinje surađivati sa Juiceom što je dovelo i do pojavljivanja na Juice-ovom debi izdanju “ Hip Hopium Vol.1”. Po povratku iz SAD-a, 2007. godine Bvana konačno objavljuje “Ko je krao jogurt”.

Od samog početka karijere Bvanu je odlikovala sposobnost da surađuje sa potpuno razlicitim reperima , a da pritom ni jednog trenutka ne ugrozi svoj stil.  Ta sposobnost je dovela do suradnje sa pank grupom “DRTINE” s kojom je izbacio LIVE album. Kao i dva nadolazeća projekta:  EP ”Kol’lo para tol’ko rap-a” s hrvatskim producentom Phezzom  te dugo očekivani  LP ”50 EURA micc!!!(nije loše, nego povoljno)” s Mikri Mausom čiji promociju imate prilike vidjeti ove subote u KSET-u.

 

DJ Chill

Jedno od najvažnijih imena Hip-Hop i klupske scene danas u Hrvatskoj. Nastupao je rame uz rame s nekim od najvećih Hip-Hop imena koja su došla posjetiti Hrvatsku i Sloveniju poput: Redman, Diamond, Sadat X, Inspektah deck (Wu-Tang Clan), Pete Rock, Dilated Peoples, Masta Ace & EMC, Sheek Louch (LOX), Edo G & Special Teamz, J-Ro (Tha Alkaholics), 50 Cent, Sugarhill Gang, Kurtis Blow itd. Također je surađivao i nastupao s većinom hrvatskih Hip-Hop legendi.

Chill vrti preko 10 godina po najboljim klubovima Balkana i šire, demonstrirajući svoje vještine i virtuoznost za gramofonima. Također je jedan od voditelja, urednika i dj-a na već sada legendarnoj emisiji “Mixtape Sessions” zagrebačkog Radija Student 100.5 fm, koju vodi već 7 godina.

Njegova ljubav za muzikom je evidentna i nedavnim ulaskom i u producentske vode.

soundcloud

DJ NO DEF

Jazz fanatik, Hip Hop head i kršitelj copyrighta. Danju operira umovima slušatelja na Radio Studentu dok noću vješto preuzima kontrolu nad publikom u KSET-u. Prikopčan iglama kroz koje teče informacijski kaos, njegov mozak, umrežen u svemir bitova, traži red u vremenskom kontinuumu manipulirajući kolektivnom memorijom i snovima Slušatelja. Podsvijest mu je obuzeta cyber duhovima koji zapovijedaju njegovim tijelom. Glas koji tada progovara iz njega više nije njegov. Memorije koje su urezane u njegovo biće, oblikuju kontekst u kojem protagonist nije on sam već svaki pojedinac za sebe. Izaziva vas da se izgubljeni u ritmu ponovo pronađete u kolektivnoj meditaciji. Just be(at)!


YEM

Karte će se moći kupiti u pretprodaji po cijeni od 30kn ili na ulazu za 40kn. Posebni popust imaju oni koji su se dohvatili svog primjerka crno bijelog flyera i oni mogu kupiti karte za 20kn u Dirty Old Shopu.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

party