Barcraft Zagreb II

Nakon 2 mjeseca pauze vraćamo se s novom Starcraft 2 gledaonicom.

Ovog puta gledat ćemo europsko finale Blizzard World Championship Seriesa koje se održava u Stockholmu u Švedskoj 15. i 16. rujna. Pratit ćemo završne mečeve 16. rujna (nedjelja) od 19 sati.

Svi natjecatelji su iz Europe, a osim već renomiranih imena koja ne zahtijevaju posebnu najavu, poput Nerchia (kojeg se dobro sjećamo kao pobjednika na prošlom Barcraftu), Stephana, DeMuslima, Thorzaina, White-Re, Sockea, itd. bit će interesantno pratiti "new kids on the block" Zergovske zvijezde u usponu u vidu VortiXa, JohnnyREcca i Ziktominija koji su pokazali više nego impresivne rezultate u posljednjih nekoliko mjeseci.

Oni koji su bili prošli put znaju kako je bilo (ovaj put nadamo se da neće biti toliko vruće), a oni koji nisu bili neka dođu i uvjere se. Povedite prijatelje, poznanike, roditelje, bake i djedove - popularizirajmo eSports u Hrvatskoj!!


Kratak uvod za one koji nisu točno sigurni što je to Barcraft:

"BarCraft ili organizirano gledanje Starcraft 2 turnira u nekoj birtiji postaje sve popularniji fenomen u svijetu. Princip je isti kao i gledanje npr. nogometa u birtiji, samo što se neće gledati nogomet nego Starcraft 2. Starcraft i njegov moderni nasljednik Starcraft 2 imaju najkompetitivniju eSports scenu na svijetu. Do te titule igra nije došla nezasluženo, Starcraft je RTS igra koja nudi nebrojeno mnogo strategija i načina igranja. Ne postoji jedna savršena, nepobjediva strategija ili isti takav igrač. Zbog toga je Starcraft postao i omiljen gledalački E-sport - svaki meč nudi nešto novo i neočekivano bez potrebnog predznanja o samoj igri."


e-sports