Koffin Kats (Detroit, US) + Clockwork Psycho (SLO)

Ožiljci sa ceste, alkohol u krvi, science fiction punk, tetovaže i rock'n'roll koji para uši. Koffin Kats. Psychobilly.

Prije devet godina u saveznoj američkoj državi Michigan, u gradu motora koji nam je velikodušno dao prvi automobil, Motown i Eminema nastaje trio Koffin Kats. Od sviranja po lokalnim birtijama za pivo do statusa benda za kojeg zna svaki ljubitelj psychobillya koji drži do sebe prošlo je svega pola desetljeća. Prva tri albuma lansirala su ih izvan granica središnjeg zapada SAD-a, četvrti izvan granica Sjeverne Amerike, peti ih je doveo na Dirty Old Festival (čiju najnoviju inačicu jedva isčekujemo), a posljednji "Our Way & The Highway" nastao ove godine, predstavit će u KSET-u.

Iz imena albuma već je očito da su Detroit ostavili daleko iza sebe, a cesta je postala njihov dom, pritom svaki od klubova u kojem sviraju diljem Europe i Amerike jedna je od soba. Čast nam je da je i KSET jedna od prostorija u kojoj će boraviti Vic, Ian i Eric. No od benda koji je svirao uz najbolje od najboljih The Meteorse, Nekromantixe, Mad Sin i slične ne očekujemo ništa manje nego jedan od najboljih psychobilly showova koje smo imali priliku ugostiti u KSET-u.

 

Clockwork Psycho

Ovaj ljubljanski trio se okupio krajem prošle godine. Oni su muzičari s višegodišnjim stažem sviranja u slovenskim hard-core, oi, punk i metal bendovima. Nakon nedavno snimljenog demo albuma i odrađena prva dva koncerta (Firestarters MC meeting i Mud, blood & beer festivalu) lako je zaključiti da su se vrlo uspješno okušali u psychobilly glazbi s vrlo čvrstim punk korjenima.
Na čelu ovog benda je kontrabasistica koja je ujedno i vodeći vokal, te uz brze i oštre rifove na gitari i metalske bubnjeve ovaj bend je glazbeno osvježenje na ovim prostorima. 
Dođite i poslušajte zašto ih Koffin Katsi preporučuju organizatorima kao svoju predgrupu.

Karata u pretprodaji nema, cijena karte na ulazu je 40 kuna, a za one koji na ruci još uvijek imaju narukvicu Dirty Old Festivala karta je 20 kuna. Ulaz se otvara u 20h

 

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0kn).


koncert, psychobilly