The Knife vs. Fever Ray & Oni Ayhun slušaonica

Iza malo kojeg izvođača elektronske glazbe van mainstreama stoji uspješno desetljeće kao što ga imaju Karin Dreijer Andersson i Olof Drejier, poznatiji imenom i zvukom nego licem kao autori projekata The Knife i samostalnih Fever Ray i Oni Ayhun.

Svih tih godina bijeg od publiciteta, medija i fotografa rezultirao je samo većim interesom kritike i publike za rad ovih blizanaca koji su za svaki od zajedničkih izdanja bivali obasuti nagradama u Švedskoj; dok 'Silent Shout' i danas u srcima mnogih nosi epitet najboljeg elektronskog albuma prvog desetljeća ovog stoljeća.

Nadolazeći album u produkcijskoj fazi biti će posljednji zajednički projekt The Knifea nakon čega će se Karin i Olof posvetiti svojim samostalnim projektima koji podjednako kao i tandem koji ih je proslavio odišu jezom i toplinom, sjetom i očekivanjima, megalomanijom i klaustrofobijom koje u svakom slučaju ostavljaju slušatelje bez daha. Dok je The Knife ostao vjeran dance i synthpop korijenima, ponajbolje osjetljivim u njihovom najvećem hitu 'Heartbeats', Fever Ray i Oni Ayhun naglašavaju ton iznad ritma.

Za uvertiru u sparne ljetne gradske noći 'keep the streets empty' dolaskom na The Knife vs. Fever Ray & Oni Ayhun slušaonicu, audio-vizualni KSET-ov hommage ovim umjetnicima nakon kojeg ćete samo poželjeti leći s cigaretom u ustima evocirajući ritmove iz sanjivih priča ovog tandema.

DJs: Disco Helga & Sorel

Ulaz se otvara u 20 sati. Cijena ulaznice je 5 kn s iksicom ili 10 kn bez iste.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0kn).

slušaonica