Demented Are Go! + Latex Willer

Napokon nam po prvi put u Hrvatsku dolaze legendarni Demented Are Go! Što reći o njima što nije već rečeno ili izmišljeno? Oni su bend koji svijetu nameće svoju uvrnutu verziju rock'n'rolla već tri desetljeća, od legendarnog Klub Foota putem klubova, skvotova i festivala sagradili su vjerno mnoštvo fanova psychobillya, punkera, gotičara, geekova i frikova koji se ne mogu naslušati DAG zvuka. Svirku uživo nikako ne treba propustiti, što dokazuje i njihov katalog izdanja tokom godina u kojem se vidi kako bend stalno evolvira i nikada nije ograničen na jedan žanr.

Glavni razlog dugovječnosti i popularnosti benda je pjevač, Sparky. "Čovjek – đumbus" koji je svoju dušu prodao za rock'n'roll! Beskompromisan, nepredvidiv s glasom koji zvuči kao da grglja vrući šljunak, odmah je prepoznat kao jedan od istinitih vođa rock'n'rolla. Kako je održao bend na okupu 30 godina neobjašnjivo je, ali sada u 2012. i nakon gotovo 7 godina od njihovog zadnjeg LP-a "Hellbilly Storm" , Demented Are Go su napokon izdali svoj najnoviji, i najžešći, materijal do sada. "Welcome back to insanity hall" njihova je najnovija ponuda, a put do nje bio je zbilja trnovit. Osim problema s obaveznum svrstavanjem, bend je doživio tragediju kakvu nisu mogli ni zamisliti. Nakon uvježbavanja novog materijala u zimi 2010., krenuli su sa snimanjem u studiju Von Buktu u Wuppertalu u Njemačkoj na proljeće kako s cijenjenim producentom Timom Buktuom. Tim je remiksirao LP "Hellucifernation" u kasnim '90-ima i bend mu se uistinu divio. Grube snimke novog albuma Tim je ponio sa sobom u Švedsku kako bi ih miksao tokom ljeta, no na povratku u Wuppertal doživio je srčani udar i preminuo u 53. godini. Bend je bio šokiran i shrvan gubitkom, no "People Like You Records" pritisnuli su ih kako bi ploča bila izdana. Do kraja godine ploča je napokon bila gotova, a novo poglavlje Demented Are Go priče počinje...

 

Podrška će biti jedini logičan izbor - domaći Latex Willer.

 

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 65 kuna potražite u Dirty Old Shopu ili KSET-u, a na ulazu ako ih ostane će koštati 80 kuna.

 

koncert