African Night (Dyalli & Habeebee Beat)

Jubilarno 5. obilježavanje međunoradnog dana Afrike u organizaciji Dyalli udruge ove godine dolazi i u KSET. 

 

Dyalli

Udruga za kulturnu suradnju i promicanje afričke kulture u Repulici Hrvatskoj najavljuje tradicionalno, peto po redu  bilježavanje Međunarodnog tjedna Afrike u Zagrebu. Nakon iznimno uspješnog prošlogodišnjeg Tjedna Afrike, koji je održan uz raznovrsni program, i ovaj put proslava je zamišljena u obliku sedmodnevnog festivala afričke kulture, glazbe i plesa sa gostima iz Hrvatske i inozemstva.

Tjedan traje od 21. do 27. svibnja, a sam Dan Afrike 25.05. u KSET-u obilježit će se klupskom večeri afričke glazbe i glazbom afričke dijaspore. DJ-i zaduženi da vas rasplešu su: Habeebee Beat, P-Thing i V-Global.

Habeebee Beat

Program Habeebee Beat zadnje četiri godine u KSET-u promovira world music glazbu i afrička glazba uvijek je njegov sastavni dio. Članovi Habeebee Beat kolektiva (TzeRho, Mikhee, Tam) vrtili su u više zagrebačkih klubova (Masters, Močvara, Gnijezdo i dr.), kao i na Seasplash festivalu u Puli. Za ovu prigodu pripremljen je set afrobeata (Fela Kuti, Femi Kuti, Kola Ogunkoya i sl.), ali i afro-cuban selekcija među kojima će se naći izvođači koje je zagrebačka publika već imala prilike čuti i uživo (Orchestra Baobab, Amadou & Mariam, Tinariwen).

 

party