Kanda, Kodža i Nebojša + Hypnotized ~ Riddim'n'Culture

Beogradski sastav Kanda Kodža i Nebojša, za prijatelje KKN, još jednom će nas počastiti svojim nastupom na jednoj od zagrebačkih pozornica. Ovaj put radi se o KSET-ovoj pozornici. Jedan od razloga njihovog dolaska, sigurno ne i jedini, je predstavljanje posljednjeg albuma "Manifest".

Već najavni single "Kafane i rokenrol" objašnjava o kakvom se manifestu radi. Glazbeno gledano čvršća ritam sekcija i distorzirane gitare okrenule su acid jazz, reggae, dub atmosferu prema alternativnom rocku,  no karakterističan glas Olivera Nektarijevića kao i na dosadašnjim albumima baca u hipnozu. Tekstualno, manifest nam kroz metafore u maniri najboljih pjesnika prenosi poruke hedonizma i bijega od stvarnosti (koja je blago depresivna) u obliku alkohola. Naravno, još od Edgara Allana Poea alkohol  je najpoznatiji izvor inspiracije umjetnicima.

Za sada su izbacili četiri video uratka s Manifesta, osim gore navedenog tu su i "Tajne Letenja", "Pašću u Svest" i "Divni Dani". Četiri izvrsne skladbe koje su iz pera (tipkovnica) brojnih kritičara iznudile pozitivne kritike. Većinski složna kritika govori da se ovdje radi o najboljem albumu beogradskog sastava uz Prekide Stvarnosti.

Podršku će im pružiti Hypnotized, mladi beogradski sastav koji je u svojoj kratkoj povijesti svirao na najbitnijim binama u državi (Exit, Supernatural,  Beer Fest...). 2010. izdali su prvi album, a još dva su najavljena za bližu budućnost. Single "Find Someone Else" s prvijenca popeo se na prvo mjesto MTV-jeve Domaćice.

Ulaz se otvara u 20h. Karte u pretprodaji po cijeni od 45 kn kupite u Dirty Old Shopu (Tratinska 22) i KSET-u (Unska 3). Na ulazu cijena karte iznosit će 60 kn.

 

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

koncert