The Toasters

THE TOASTERS (USA)

Bend koji je početkom osamdesetih svirao u kultnim njujorškim klubovima kao što su CBGB i A7 do danas je više puta obišao svijet i usput zabilježio prilično impresivnu faktografiju. The Toasters sviraju preko trideset godina, broje isto toliko bivših članova, izdali su više od dvadeset studijskih i live albuma i brojne kompilacije, a već prije nekoliko godina prešli su broj 5000 u koncertima.

Ipak, koliko god impresivni bili, suhi podaci teško će dočarati silinu pozitivne energije kojom su ispunjeni njihovi nastupi i izvoran čisti ska zvuk uz koji je ples imperativ. To dobro zna i naša publika kojoj se, sad već možemo reći redovito, vraćaju.

Pjevač Robert Hingley – Bucket, jedini stalni član benda, osnovao je Toasterse u New Yorku 1981., u doba kada ska na američkoj glazbenoj sceni praktički i ne postoji. Prvi singl, Beat Up izdali su 1983. pod vlastitom etiketom i do danas ostali su vjerni indie izdavačaima. Nakon Skaboom!1987. i uz još dva albuma do početka 1990-ih, stvorili su njujoršku ska scenu i začeli treći, američki, ska-val kao nastavak britanskog 2-Tonea.

Nakon tri desetljeća i dalje su jedan od najaktivnijih američkih ska bendova i bez daljnjega od najzaslužnijih za populariziranje ska glazbe. 

 

Ulaznice su u pretprodaji u Dirty old shopu i KSET-u, po cijeni od 40 kn, a na ulazu će stajati 50 kn.

Klub se otvara u 20, a koncert počinje u 21:30h.

 

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

koncert, ska