Zijah Sokolović "CABAres CABArei"

Svakodnevica je dosadna, a kako i ne bi bila kad smo u njoj svakodnevno. Nema tu ničeg novog, ničeg uzbudljivog, svježeg, drugačijeg… Ili ipak?


Zijah je svojoj gotovo maratonskoj monodrami stvorio jedno malo remekdjelo upravo od te dosadne svakodnevice s kojom mi najradije ne bi ni imali posla. Male životne situacije i sitnice u kojima se možemo prepoznati, koje nas mogu nasmijati ili rasplakati, nižu se jednu za drugom bez prestanka, zaslađene velikom dozom humora. Ima tu riječi o životu, ljubavi, smrti, teatru, starenju, seksu, hrani, državi, braku, automobilima, budućnosti, rodbini, krizi srednjih godina i svemu drugome što čini život kakvim je.

Ako vas treba još argumenata da dođete pogledati predstavu možemo navesti i činjenicu da ju je odigrao preko 1000 puta i da taj „jedan glumac igra kao da je cijeli ansambl“. Možda je upravo ovo trenutak da i vas Zijah uvuče u svijet životnog cabarea, možda je upravo ono što nam treba predah od onog što jesmo na dva i pol sata, da se u tom predahu smijemo onome što jesmo.

Ulaznice po cijeni od 40kn možete od 20.3. kupiti na šanku KSET-a svakim danom 9-16 sati.  

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

predstava