La Phaze (Francuska)

La Phaze, energičan francuski drum ‘n bass punk bend, svoju muziku određuje kao pungle, spoj junglea i punka, ali njihov je zvuk mnogo složeniji i poigrava se i dubom, downtempom, hip-hopom, free i acid jazzom,reggaeom, surfom, rockom osamdesetih... 

Bend su 1999. osnovali Arnaud Fournier (gitara, truba, vokal) i Damny Baluteau (klavijature, vokal, semplovi) s «misijom» spajanja prošlosti rocka i punka s njihovom idejom elektroničke budućnosti tih žanrova. 2000. im se pridružuje Dj Mouf, kojega 2004. zamijenjuje Aurélien Walter (Dj Nevrax), a 2006. im se pridružuje i bubnjar Guillaume Rousé. Danas je pojačanje u bandu i Cedric aka Undergang (samplovi, gitara).

Na svjetsku scenu uveo ih je Manu Chao ponudivši im krajem 2004. turneju u Brazilu, a u sljedeće su dvije i pol godine održali 180 koncerata u Europi i Sjevernoj Americi uključujući i zajedničku europsku turneju s Gogol Bordello. Naša publika ih je već imala priliku vidjeti na Dirty Old Festival-u u Velikoj gdje su oduševili energičnim nastupom i rasplesali sve okupljene.

Od izdanja do izdanja (Crushy Time, 2001; Pungle Roads, 2002; Tension, 2003; Punglistic Mixture, 2003,Fin de Cycle, 2005; Miracle, 2008; Peine de vie, 2008; Psalms and Revolution, 2011) La Phaze mijenja i stil i zvuk, te uvijek uspijeva iznenaditi stare obožavatelje, kao i steći nove.

Najnoviju fazu obilježava povratak korijenima, muzici za ples, drum ‘n bassu kakav je bio u svojim underground počecima. Naravno, uz dovoljno gitarskih rifova što čini moćnu kombinaciju melodije i energije. (website, facebook, myspace

Ulaznice su pretprodaji u Dirty old shopu i KSET-u po cijeni od 55 kn, a na ulazu će stajati 70 kn

Klub se otvara u 20h, a koncert počinje u 21h.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

koncert