Gužva u 16-ercu promocija albuma "Je ne regrette rien"

GUŽVA U 16-ERCU

website
myspace
facebook

Nakon četiri godine izbivanja u KSET se vraćaju legendarni osječki punkeri Gužva u 16-ercu. Skoro 20 godina je prošlo od nastanka benda i prvog koncerta davne 1993., u isto vrijeme kada su nastali i njihovi sugrađani Debeli Precjednik. Do danas su oba sastava ostali predvodnici osječke punk scene.

Krajem tisućljeća izdaju prvijenac "Čir na 12-ercu" za Croatia Records i izbacuju dva spota "Zijevanje" i "DJ Materijalista" koji se vrte na tadašnjem jedinom glazbenom autoritetu na televiziji Hit Depo. Za to vrijeme njihova publika prepoznala je kvalitetu i u drugim pjesmama sa albuma pa su "Vođa Plemena", "Gužva u Birtiji", "Voljenje" i obrada Frane Lasića "Volim te Budalo Mala" postale njihove (i naše) himne. Album im donosi i Crnog Mačka za najbolji novi bend te godine. 2006. godine izlazi i drugi album "Punk Urac" za KSET-ovog najdražeg izdavača Dirty Old Label. Dolaze i dva nova spota "Slavuj" i "Kifla" i novi klasici za vjernu publiku "Shupack", "McDonalds" i "Brigade".

Nakon šest godina izdavačke stanke vraćaju se s albumom "Je Ne Regrette Rien" koji izdaju za Geenger Records. Iako se već u najavnom singlu čuje zrelost i svojstveni odmak od prethodnih albuma, samo ime albuma govori da Gužva u 16-ercu ne žali za ničim, pa tako i sam album ostaje prepoznatljiv zvukom ovih osječkih punkera. "Mene Više Nema" najavni je single čiji se spot od nedavno vrti i na MTV-u, te je svojevrsni nastavak na pjesmu "Slavuj".

"Slavuj na grani zna da nema vremena. Ja sam sada tu, i više nikada."

"Uzmi sve što vidiš, uzmi i više od toga, jer tu gdje sada jesi, nećeš se vratit' nikada."
 

A što Gužva kaže o novom albumu?
„Je ne regrette rien“ je naslov ovog, ipak malo drugačijeg albuma, benda koji se upravo nalazi u najboljim godinama. Napravili smo tek mali odmak od dosadašnjeg zvuka ali rekli bi da je on više rezultat razvoja tehnike nego nas samih. Moramo naglasiti da to nije slučajno jer glazbu pišemo za naše fanove, ne samozadovoljavamo se njome. To ostavljamo jazz i soul zvijezdama. Osim toga, ostati dosljedan jedinstvenom izričaju je vještina koja uspijeva samo onima koji su na njemu dostigli vrhunac vlastitog razvoja ili karakterima kojima je vlastiti izričaj u potpunosti pod kontrolom. Mislimo da je kod nas kombinacija oba uvjeta što implicira da jedni, iz nekog sadističko-mazohističkog razloga pristaju ne koristiti vlastiti potencijal u potpunosti...

 

PANJ

facebook
myspace

"Panj? Duga je to priča... Rođenjem Davora Ikića Rege svijet nije imao izbora već se podijelio na dvije polutke: "PRAVI PUNK" i "TO UOPĆE NIJE PUNK". Dakako sve bi ostalo samo teorija da mu flaša vodilja nije dovela 3 mudraca: Marijana Pavičića Krigera - čovjeka u vječnoj borbi s basom koji uvijek izvuče deblji kraj, Nikole Nikolić Nika - vedrog i veselog gospodina za kojeg se priča da ga je sam Angus Young priupitao kako da odsvira neke rifove i naravno Miroslava Antić Cuca - genijalca čije dirigentske palice je vrlo lako zamijeniti za zvuk mitraljeza...
Ostalo je povijest. PANJ. Jedini, pravi, iskonski bend muzičkog pravca PRAVI PUNK."
(Ulomak iz knjige Dobriše Cesarića - Povijest pravog punka)


Ulaz se otvara u 20h, karte kupite u pretprodaji u KSET-u i Dirty Old Shopu po cijeni od 25 kn, na ulazu karta će koštati 35 kn.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

koncert, punk