Wasted Youth + Maladro!ts ~ AlterNation

Wasted Youth je relativno mladi hardcore punk bend, koji nam dolazi iz okolice Stuttgarta, točnije Schwäbisch Gmünd, Njemačke. Njihov zvuk se može opisati kao mješavina hardcorea sa streetpunkom. Premda je bend osnovan 2008. godine, skupili su dovoljno reputacije i koncerata svojim doprinosom na njemačkoj i europskoj punk/hardcore/oi sceni te su dijelili stage s bendovima poput Madball, Vitamin X, H20, Agnostic Front, What We Feel, Oppressed, Los Fastidios i drugim renomiranim imenima.
Također, izdali su do sada 2 studijska materijala, prvi LP Stay Free 2010. pod poznatim talijanskim Diffidati Records/Casual Records, te 2011. EP Remembering Means Fighting posvećen Georgu Elseru, njemačkom borcu protiv fašizma koji je pokušao atentatom srušiti Hitlera.

Maladro!ts nam dolaze također iz Njemačke, Schopfheim. Osnovani su 2006. godine, a njihov zvuk se može okarakterizirati kao melodični punk rock 77’ uz primjese powerpopa i garagea, želeći vratiti punk u prošlost. Što i nije čudno obzirom da njihov utjecaj na glazbu, poput Buzzcocksa, Ramonesa, Undertonesa, Hivesa, Clasha i drugih. Recenzija anonimnog posjetitelja koncerta: "Zapravo, imao sam osjećaj da je punk rock odavno mrtav, ali koncert karizmatičnih Maladro!tsa me razuvjerio. Njihova prva pjesma je bila udarac u mladost, imao sam 17 opet i neugasivu žeđ. Žeđ za glazbom i pivom".


Oba benda su trenutno na balkanskoj turneji te ih AlterNation s ponosom predstavlja zagrebačkoj publici.

Ulaz se otvara u 20h, a ulaznice možete nabaviti na istom po cijeni od 25 kn.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

koncert