Prti Bee Gee: promocija albuma "Bez šečera"

PRTI BEE GEE (Bg, Srbija)

JANTAR + KALI + SCRIPTOR (Zagreb)

DJ DOO BOCCASA

Početkom novog milenija beogradsko naselje Kotež sa svojih 7 tisuća stanovnika postalo je poznato diljem Srbije, ali i cijele bivše Jugoslavije. Razlog tome bio je nastanak nekoliko hip hop grupa čiji je zaštitni znak lo-fi, tvrdi zvuk podzemlja s eksplicitnim tekstovima o oružju, drogi i sexu. Bilo da ih nazivate heroin ili gangsta reperima Prti Bee Gee, Bad Copy, 43 Zla i Bitcharke Na Travi ostavili su dubok trag na cijeloj hip hop sceni Balkana.

U eteru beogradskog radija SKC 2001. godine prvi puta su emitirani sad već legendarni stihovi "napravio sam pajp, dosta mi je muke, ne mogu da rolam više jer me bole ruke". MikriMaus, Moskri i Eufrat Kurajber su već sljedeće godine izdali prvijenac "Grejtest Hits" za One Records, a pjesma "Pajp" je nakon samo nekoliko godina postala himna jedne hip hop generacije. Danas cijeli album sa pjesmama poput Er Maks, Purnjam THC, Paranoja zaslužuje status hip hop klasika.

Na žalost cijele hip hop scene 2005. godine Moskri je napustio ovaj svijet, a već sljedeće godine Eufrat i Mikri Maus posvetili su mu album "Moskri 77-05". Na albumu se međuostalim pjesmama nalazi i interpretacija Boom Biddy Bye Bye očitih uzora Cypress Hilla. Unatoč velikom udarcu, Prti Bee Gee su ostali aktivni i nastavili snimati albume. Treći album iz 2007. "Tačno u pre podne" bio je prvo izdanje za izdavača Rap Cartel koji je nasljedio autoritet Bassivity Musica nakon raspada potonjeg. Iako su podloge postale mekše, produkcija uglancanija, poruka je uvijek ostala ista "dramenbejs, hip hop, rege, seks, gudra, Prti BG".

U listopadu 2011. stiže i posljednje izdanje "Bez šečera", album koji nam dolaze predstaviti u KSET. Spot za prvi single s albuma "Sajmon Seez" vrti se već nekoliko mjeseci na monitorima i ekranima diljem Balkana. Uvlačenjem dima neimenovane supstance s ugrijane alu folije počinje priča spota, a završava posvetom Davoru Bobiću Moskriju. Jednostavno Prti Bee Gee.

Ulaz se otvara u 20 sati, karte kupite u KSET-u po pretprodajnoj cijeni 35 kuna ili na ulazu po cijeni od 45 kuna.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

koncert