Vatrogasci

Kroz svoju povijest Zagreb je bio žrtva mnogih požara. Upravo iz toga razloga počela se rađati ideja o osnivanju organizirane vatrogasne službe. 1870. godine pristupilo se osnivanju Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zagreb. Punih četrdeset godina građani okupljeni u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Zagreb obavljali su odgovornu dužnost u zaštiti Zagreba od požara. Zahvaljujući požrtvovnosti i disciplini nebrojeni znani i neznani, zidari, stolari, bravari, dimnjačari, činovnici, pojedini tadašnji gradski senatori i drugi građani obavili su velik posao.

Ne samo da su štitili grad i svoje sugrađane pokazujući visoku razinu solidarnosti i humanosti, već su udarili i temelje vatrogastva u gradu Zagrebu. Tijekom tih četrdeset godina Zagreb se naglo širio, kako po broju stanovnika, tako i površinom. Pioniri vatrogastva u Zagrebu okupljeni u dobrovoljnom vatrogasnom društvu pripremili su teren za modernu, profesionalnu vatrogasnu službu. Postalo je jasno da je Zagreb prerastao organizaciju vatrogasne službe koja se isključivo zasnivala na dobrovoljcima i društvenom radu, pa je krajem 1910. godine osnovana profesionalna straža, današnja Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba.

Vatrogasna zajednica grada Zagreba osnovana je 1930. godine. Zasnovana na povijesnim temeljima vatrogastva u Zagrebu, ona danas objedinjava 55 dobrovoljnih vatrogasnih društva s područja Zagreba i Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Zagreba. Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba profesionalni je kamen temeljac zaštite od požara i elementarnih nepogoda u Zagrebu, a mrežom dobrovoljnih vatrogasnih društava pokriveno je cjelokupno područje Grada Zagreba, tako da vatrogasci mogu promptno djelovati gdje god se za to ukaže potreba.

A sada idemo ozbiljno!

U KSET-u će naši Vatrogasci ipak imati drugačiji zadatak – zapaliti publiku svojim već poznatim hitovima koji se vrte po mnogim kafanama u sitnim satima (http://www.youtube.com/watch?v=B6OLvnBusdc ). Tko je bio prije nekoliko godina na koncertu gore navedene grupe u gore navedenom klubu, zna o čemu se radi. Tko nije, sad mu omogućujemo da nadoknadi propušteno te se zabavi bez ograničenja.


Također, možete s prijateljima razglabati o trenutno aktualnoj temi ulaska u Europsku Uniju.

 

Ulaz se otvara u 20h, a ulaznice možete kupiti za 30kn u pretprodaji na KSET-ovom šanku od 09-16h ili na dan koncerta na ulazu po cijeni od 40kn.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

koncert