Demonstrator: Agharti + Lobotomija

Otkazan nastup sastava ILUZIJA radi bolesti.

 

AGHARTI

Iako je ideja o bendu godinama tinjala u svakom pojedincu, bend postoji od proljeća 2009. godine kada su se članovi Aghartija sastali i odmah prionuli na posao. Odmah je definiran specifičan i lako prepoznatljiv zvuk koji balansira između žeščeg rocka i melodičnog metala. U prvom planu stoji Tinin zanimljiv i netipičan glas, dok Alenovi i Pohini rifovi daju na žestini, a Ivine inovativne klavirske i simfonijske dionice eksperimentiraju s vezom klasike i metala. Uz Grubačevu stabilnu bas liniju, Dusove maštovite ritmove te poneki Ivin i Alenov back vokal, bend je upotpunjen. Autorski trojac čine Tina, Iva i Alen, koji osim muzike pišu i tekstove na engleskom jeziku. U skladanju su hrabri i ne boje se biti drugačiji, zato često iznenađuju svojim netipičnostima. Tekstovi im obuhvaćaju različite osjećaje i iskustva; od bespomoćnosti i nezadovoljstva, preko želje za promjenom pa sve do ljubavi i osjećaja unutarnje snage. .. Iz njihove marljive sviraone svako malo izlaze nove pjesme, koje možete čuti na njihovoj myspace stranici ili uživo na nekom od koncerata u Zagrebu i okolici.

U proljeće 2010. njihov prvi demo album pod nazivom '...thoughts of a sleepless night...' ugledao je svjetlo dana. Agharti se do sada moglo čuti u različitim klubovima i festivalima od kojih želimo istaknuti Metal Camp 2010. U svibnju 2010. osvajaju prvo mjesto na 'Rock in Time' demo bands natječaju što znači da će jesen provesti u studiju snimajući neke od novih pjesama. Jedan od nedavnih koncerata na kojima ste ih mogli čuti održan je u Zagrebu, gdje su svirali kao predgrupa nizozemskom symphonic metal bendu Epica. U listopadu 2011. osvojili su prvo mjesto na O'Rock festivalu u Oroslavju. U studenom 2011. izdaju svoj prvi profesionalno snimljeni singl pod nazivom: ''Away from here'', na kojem se nalaze tri pjesme (Away from here, Lost, The end of your domination).

 

LOBOTOMIJA
Lobotomija je zagrebački melodičan punk rock sastav sa violinom. Nastali su 2007. ali sa ozbiljnijim radom počinju negdje 2010. kada izdaju prvi EP i sviraju preko 40 koncerata po Hrvatskoj i Sloveniji. (myspace)

 

Ulaz se otvara u 20 sati, a karte se mogu kupiti na blagajni KSET-a po cijeni od 10 kn na dan koncerta. Ne zaboravite da je svaka karta ujedino i glasački listić.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

koncert