Retro Pult + Vlasta Popić ~ InDieKSET

RETRO PULT (VŽ)

Retro pult je četveročlani modern rock sastav iz Varaždina vođen jednostavnom filozofijom: stvaranje dobre glazbe, na Vaše i naše zadovoljstvo! Nakon pobjede na Emergenza Festu, međunarodnom festivalu neafirmiranih bendova i osvojenog puta na nastup u Milano gdje će predstavljati svoje uratke, stižu nam i u KSET da zajedno sa svojim sugrađanima Vlastom Popić, zapale još jedan utorak navečer. Kritika ih je opisala kao "bend najspremniji za svjetske nastupe", a u njihovoj glazbi osjete se utjecaji The National, Kings Of Leon te mnogih drugih sličnih imena današnjice. Do sada su izdali jedan EP, te snimili spot za pjesmu "Spas na nekome", a trenutno rade i na novom materijalu.

VLASTA POPIĆ (VŽ) 

Kada se Vlasta prije par godina pojavila na domaćoj alternativnoj sceni, mnogi su se pitali "tko je ta Vlasta Popić?", "jesu to neke cajke?". Tek rijetki koji su odlučili stati pred ovaj mladi, energični i nadasve hrabar bend spoznali su od samog početka da je Vlasta energičnost koja se kao pravi mali transformator pretvara u "Najjaču ultimativnu mašinu za ubijanje" (kao što je naziv njihovog prvog EP-a) i polako, ali sigurno, gazi sve pred sobom.

Minimalistički taktovi popraćeni pravim tsunamijem distorzije, catchy bas linija, nevjerojatno brzim bubnjanjem jedine ženske članice benda te tekstovi koji, iako napisani na našem jeziku, uobličeni u mnoštvo "djetinjastih" slika koje asociraju na stripove, igračke i filmove zapravo predstavljaju snažne metafore i na vrlo spretan i inteligentan način uokviruju kritiku, kako društva, tako i malog/velikog svijeta koji nas okružuje. Sve u svemu, ako još niste imali prilike, ili pak jeste, a želite stati pred ovaj ubojiti trojac, svakako navratite i prepustite se valu energije koji vas zasigurno neće ostaviti da ravnodušno stojite na miru.

Ulaz se otvara u 20 sati, a cijena ulaznice iznosi 25 kuna.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

koncert