Bilk + ManMachine

BILK

Ako si prehlađen i piješ mlijeko. You don’t drink milk, you’re drinking bilk. Ako biraš ime benda dadaističkom metodom, otvoriš rječnik nasumce i upreš prstom. Tvoj dadaistički bend od tog se trenutka zove Bilk.

Bilk su osnovali u Zagrebu 1999. godine srednjoškolski prijatelji Janko Novoselić (danas T.B.F.), Miroslav Piškulić (danas Hemendex), Tin Oberman i Luka Vrbanić. Nakon mnogo previranja s postavom benda i koketiranja s raznim glazbenim žanrovima bend se ustalio i kristalizirao u bubanj, bas i elektroničke naprave svirajući živi drum'n'bass. Snimili su briljantan breakbeat noise drum'n'bass album "This Bilk Is Radioactive" koji je 2006. objavljen za Moonlee Records. Bilk su danas Tin Oberman (synth/vokal), Luka Vrbanić (bass) i Edi Grubišić Cipal (bubanj, ex T.B.F.).

Elektronično i električno, vrlo subverzivno. Tako sebe ukratko opisuju Tin, Luka i Cipal, a oni koji poznaju Bilkovce znaju da su njihovi nastupi iskustvo koje žele ponoviti. Bilk je breakbeat koji vas navodi na neprestani tres i ples, okret i pokret … to je Black Bilk Science. 2007. godine na koncertima su rasplesali Francuze i Talijane, nastupali su s 4 hero u B2 u Moskvi i s Disciplinom Kičme na Sziget Festivalu u Budimpešti. Umjesto da se pitate gdje je drugi album, dođite i poslušajte koliko su Bilkovci odlični uživo. (web, myspace, youtube)

MANMACHINE

… je glazbeni projekt nastao 2002. u Amsterdamu kad je Goran Uroić (poznatiji kao pjevač grupe ZenPop) skupio novce i kupio sintisajzer. Pet godina kasnije, dakle 2007. ManMachine napokon snima prvi CD, Now Im Immortal! Stil glazbe mogao bi se okarakterizirati kao minimalistički elektro-industrial-pop s primjesama neo-romantike i glama. Kao glazbene uzore voli isticati Kraftwerk, Coil i the Streets. Glazbu i tekstove potpisuje sam Goran Uroić aka ManMachine. (myspace)

Cijena ulaznice je 20 kuna u pretprodaji, a 30 kuna na blagajni kluba na dan koncerta.
Pretprodajna mjesta: KSET i Dirty old shop.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

koncert